Zaļais dārzeņu pīrāgs ar Valmiermuižas alu

Es pēdējā laikā piestrādāju svinību uzziņu portālā svinam.lv kā foodstylist, fotogrāfe un arī recepšu testētāja. :)) Pirms Jāņiem man tikai tā pavairāk Valmiermuižas alus, ko arī liku lietā un pagatavoju vairākas receptes. Tā kā tuvākajā laikā es apsolu vairākus interesantus ēdienus ar Valmiermuižas alu.
Šo alu daudzi atzīst par labāko Latvijas alu. Es ari esmu tai skaitā! Neliegšos, visu alu ēdienos neizmantoju, nobaudīju arī!Man vairāk gāja pie dūšas tumšais alus. :))

Sākšu ar dārzeņu zaļo pīrāgu.
003


No 200 g miltu, 100 g auksta sviesta, 1 olas un pāris ēdamkarotēm ūdens iejaukt mīklu. Es ūdens vietā ņēmu alu un alus man prasījās vairāk par pāris karotēm (kaut kur pusglāze man aizgāja). Tas varbūt tāpēc, ka ola man ledusskapī izrādījās tikai viena, tāpēc mīklai klāt olu neliku vispār. Tad mīklu vajag ietīt plēvē un ielikt ledusskapī kamēr taisām pildījumu.
Pildījumam var izmantot visu, kas ienāk prātā. Man bija brokoļi un jaunais kabacis. Brokoļus es uzvārīju sālsūdenī - burtiski pāris minūtes. Kabačus ar dārzeņu mizojamo sagriezu strēmelītēs.
Mīklu izņemot no ledusskapja vajag izrullēt un ieklāt formā. Liekās malas nogriezt nost. Mīklu uzdur ar dakšiņu un uzliek slogu - pārklāj ar cepamo papīru un uzber zirņus vai pupas. Šos zirņus vairs ēst nevarēs, tāpēc es parasti tos pēc izmantošanas saberu burciņā līdz nākamai reizei. Formu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 min.
Tad izņem ārā un noņem slogu. sakārto dārzeņus un pārlej pāri ar sakultu olu ar pienu. Es arī šeit ar alu aizstāju pienu..
Cep vēl minūtes 15-20 cepeškrāsnī.
002


Un klāt obligāti pasniedz aukstu Valmiermuižas alu!
quiche

Vistas kramblis

Sveiciens visiem Līgo svētkos! Nu jau visi ir nosvinējuši un tagad ir jāatpūšās no svinēšanas :))

Wild flowers


  Un pēc visiem svētkiem gribās kaut-ko vieglu un garšīgu!  Šajā receptē var izmantot  dažādas gaļas pārpalikumus, kas palika pāri no svētkiem. 



4 porcijām vajadzēs:
2 vistas filejas;
6 puravi;
100ml saldā krējuma;
100g auksta sviesta;
150g miltu;
80g Parmezāna siera;
sāls, pipari pēc garšas.
Puravus sagriezt  un apcept sviestā (20g), pārkaisīt ar sāli un pipariem, pārliet ar saldo krējumu un sautēt apmēram 10 min.
Vistu sagriezt strēmelītēs un apcept sviestā (25 g)
Atlikušo sviestu sakapāt ar nazi, pievienot sarīvētu sieru un miltus un visu samīcīt līdz veidojās drupačas.
 Formiņās salikt puravus ar saldo krējumu, pa virsu vistas fileju un pārkaisīt ar drupačām. Cept 180 grādos apmēram 25 min.
crumble



Man veikalā piemirsās nopirkt puravus, tāpēc tos es aizstāju ar parastiem apceptiem sīpoliem. Un pievienoju pāris karotes asās tomātu mērces
Parmezāns man arī nebija, tāpēc drupačām es  pieliku smalki sakapātus ķiplokus, smalki sakapātas dilles, sāli un piparus.

Crumble