Salāti

Pirmie salāti ir ar sieru un apelsīniem

Fresh salad


250 g dažādu sieru
200g cherry tomātu
100g kūpinātas gaļas
1 apelsīns
salātu lapas
čili piprars
1 sarkans sīpols
1 tējk. cukura
1 tējk. citrona sulas
šķipsniņa sāls
olīveļļa

Sieru sagriezt kubiņos vai citā formā pēc izvēles.
Tomātiņus sagriezt uz pusēm.
Apelsīnu notīrīt, sagriezt daiviņās.
Čili piparu atbrīvot no sēklām un sagriezt.
Visu bļodā sajaukt un nolikt ledusskapī.
Mērces pagatavošanai eļļu, cukuru, sāli un citrona sulu sajaukt kopā.
Salātu lapas nomazgāt, nosusināt un sakārtot uz šķīvja.Izlikt uz salātu lapām salātus no bļodas un pārliet ar mērci.


Šķiņki es te neesmu izmantojusi. Sieru ņēmu " Bakšteinu" un marinēto sieru .

Otrie salāti ar siļķi un āboliem

Herring salad


1 ābols
1 siļķes fileja (es ņēmu Rozes GV ražoto "Dūmiņu" )
2 vidēji marinēti gurķi
1/2 sīpola
2 ēd.k. krējuma
1 tējk. mārrutku
zaļie lociņi


Ābolus nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs.
Sīpolu sagriezt plānās ripiņās.
1 gurķi sagriezt ripiņās, otru sarīvēt uz rīves.
Sarīvētus gurķus, mārrutkus un krējumu sajaukt.

Uz šķīvja kārot slāņos siļķi, sīpolus, ābolus un marinētus gurķus un pārliet ar mērci. Pasniegt pārkaisot ar zaļiem lociņiem.

P1018022


Man šo te siļķi gribas parādīt atsevišķi! Man ļooooti garšoja! Es to esmu izmantojusi gan šajos salātos, gan siļķes ruletē (ko vēlāk parādīšu). Gan vienkārši uz maizītes! Man liekas, ka garšīgāku siļķi es savā mūžā neesmu ēdusi!

Biezpiena kūka ar balto šokolādi

Pāris nedēļas atpakaļ taisīju ļoti garšīgu kūku.Priekš manis bija mazliet pa saldu, tāpēc klāt man prasījās kaut-kas skābāks. Es pasniedzu ar avenēm, bet jūs varat izvēlēties citas ogas.


Biezpiena kūka ar balto šokolādi


P1018249



Recepte:
2 olas;
75g cukura;
160g 9% biezpiena no " Smiltenes piens" ;
100g 20% krējuma  no " Smiltenes piens" ;
40g kukurūzas cietes
100g baltās šokolādes

Saputot kopā 2 olas un cukuru līdz baltai masai.
Biezpienu izberzt caur sietu un sajaukt kopā ar krējumu līdz viendabīgai masai. Pievienot kukurūzas cieti. Cieti var izmantot arī kartupeļu - nav tik principiālas starpības. Pievienot pusi olu masas un vēlreiz kārtīgi saputot.
Ūdens peldē izkausēt šokolādi un sajaukt kopā ar atlikušo olu masu.
Savienot kopā abas masas un uzmanīgi iecilāt.
Formu (labāk keramisku) iesmērēt ar sviestu, pārkaisīt ar miltiem un saliet mīklu.
Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 min 180 grādos.Kūkai jābūt brūnganai un jāuzceļas.
Kūku vislabāk pasniegt jau atdzisušu.

P1018269


Man bērns ļoti labprāt ēda, jo viņam saldējumu atgādinot!

Receptes autors Irina Čadejeva; http://chadeyka.livejournal.com/148690.html#cutid1

Mājas marinēta siļķīte

Šī recepte ir no tiem laikiem, kad veikalos nekā nebija. Toties vienmēr varēja nopirkt ķilavas un sālītas siļķes.

0003

Mana Omīte, tēta mamma, marinēja fantastisku siļķi! Šī ir viņas recepte, atjaunota pēc bērnības atmiņām. Ir viens maziņš "bet" - kaut kāda vēl garšviela tur bija, bet kāda?... Kā jau tas parasti ir, pajautāt vairs nav kam....

0002

Marinādei

etiķis
sāls
cukurs
lauru lapas
smaržīgie pipari
krievu sinepes (es domāju, ka šeit bija sinepju pūlvers, toreiz to varēja nopirkt jebkurā veikalā)

mazsālītā siļķe
sīpoli

Parasti es ņemu mazsālītu siļķi ar galvu un pati tīru. Kad piešaujās, tad nemaz tik ilgi un sarežģīti nav. Sālīta siļķe ir lētāka, bet arī mīkstāka un bieži vien jūk ārā. 
Šoreiz man bija tieši sālīta siļķe no " Roze GV" . Man par pārsteigumu, tā neizjuka un ir pietiekami stingra. Pieļauju domu, ka tas tāpēc, ka tā ir vakuuma iepakojumā, nevis bundžā. Bundžās siļķe atrodas garšvielu sālījumā kamēr viņu neizņem ārā un tāpēc paliek mīkstāka.
Man gribējās parādīt tieši kāda siļķe, bet mājas lapā es neatradu tieši tādu.))))

Siļķei nogriez galvu, iztīra iekšas, izņem asakas un novelk ādu. Gatavu fileju sagriez un saliec jebkurā traukā.  Katru siļķes slānī pārklāj ar sīpolu ripiņām. Pēdējam slānim jābūt ar sīpoliem.

Marinādei:
Katliņā ieliet etiķi, piebērt sāli, cukuru, pielikt sinepes, lauru lapas un smaržīgos piparus - visu pēc garšas. Marinādi uzkarsēt un atdzesēt.
Visas sastāvdaļas pēc savas gaumes, bet varu pateikt uzreiz - cukuru divreiz vairāk par sāli, etiķi un sinepes jāliek no visas sirds! Marinādei jābūt stiprākai nekā jūs vēlaties siļķi.
Marināde obligāti ir jāatdzesē! Karsta marināde padara siļķi mīkstu un beigās tā izjūk vēl marinēšanas procesa laikā. Turpretī etiķis padara siļķi cietāku un satur kopā.
Man sanāk parasti tā - jo stiprāka marināde, jo vairāk garšvielas, jo garšīgāka siļķe.
Siļķei jābūt pilnībā noklātai ar marinādi. Pa virsu var šķīvi ar svaru uzlikt.

0001

Viens keks - divi varianti

Šķiet, pamazām veseļojos! Paldies visiem par veselības vēlējumiem!

Šodien parādīšu keksa recepti ar auzu pārslām un dārzeņiem. Receptei ir gan sāļais, gan saldais variants

P1018222


Recepte::

2 gl. miltu
1,5 gl. auzu pārslas
1 gl. rīvētu burkānu "Ezerkauliņi"
1 gl. rīvētu kabaču "Ezerkauliņi"
1,5 gl. piena
1 ola
0,5gl.   mīksta sviesta " Smiltenes Piens"
1 ēd.k. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
1 tējk. cukura
2 ķiploka daiviņas
0,5 tējk. muskatrieksta
2 ēd.k.  sakapātu zaļumu " Ezerkauliņi"

Auzu pārslas apliet ar pienu un ļaut uzbriest 5 min. Pievienot izsijātus miltus ar cepampulveri, olu, sāli, cukuru, sviestu, dārzeņus un iejaukt mīklu.
Cept formās 20 min. 220 grādos.
Gatavu keksu var pārkaisīt ar Parmezānu

P1018219


Kabačus var aizvietot ar ķirbi.
Ja pielikt vairāk cukura un pēc tam pārkaisīt ar cukurpūderi, bet mīklai ķiploku un zaļumu vietā pielikt kanēli, tad sanāks saldais keks.

P1018203

Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām.

Gribu palielīties - man šodien atveda kafiju    un medu !  Medu es gan tā, ar karotēm, neēdu (man alerģija, tikai ēdienos varu), tāpēc par medu varu tikai pateikt, ka ir daudz interesantu lietu  - medus ar smiltsērkšķiem, ar apelsīniem, bišu māšu Peru pieniņš. Es par tādu pat dzirdējusi neesmu!
Toties kafiju paspēju pat pabildēt šodien! Un pagaršot - nu ļoooti garda! ))))

Bet recepte būs šodien tāda neikdienišķa - Zivju zupa ar gliemenēm un baltām pupiņām.

mussel soup



300g dzīvas mīdijas (var nopirkt RIMI)
200g baltās pupiņas (man bija konservētas)
100g kūpinātas sviesta zivs  
400g bundža ar tomātiem savā sulā (man bija    Ezerkauliņu svaigie tomāti    )
1 puravs
5-6 ķiploka daiviņas
2-3 timiāna zariņi
sāls/pipari pēc garšas

Buljonam - asakas un āda no kūpinātas zivs.

Novārīt buljonu ar pāris lauru lapām un izkāst caur sietu, lai būtu tikai tīra manta!
Mīdijas tīrā ūdeni paturēt kādas 3-4 stundas. Notīrīt bārdiņu.
Puravu sagriezt uz pusēm un apcept sausā pannā ar griezuma vietu uz leju. .
Buljonam pievienot puravus un timiāna zariņus (es sasēju kopā, lai būtu vieglāk pēc tam izņemt ārā), saspiestus ķiplokus, attīrītus no ādiņas tomātus, pupiņas un vārīt minūtes 10. Pievienot mīdijas un vārīt, kamēr mīdijas atveras vaļā. Tās mīdijas, kuras paliek ciet, izmest ārā.
Kā pēdējo pievienot gabaliņos sadalītu zivi.
Izņemt puravu, ķiplokus un timiānu.
Pasniegt ar baltvīnu un svaigu baltmaizi. 


mussel soup

Siermaizītes

Vēl aizvien slimoju. Nu jau vairs bez temperatūras, bet tagad parādījās klepus, kurš vēl vakar nebij. 


Vakar  vakarā paveicu  varonīgu darbu - uzcepu bulciņas. Recepte man jau sen bija pierakstītas uz lapiņas, bet visu laiku nesanāca. Recepte man iepatikās ar savu vienkāršību un sieru kā pamatsastāvdaļu! Siers man ļooooti garšo! Bet vakar ar pašām maizītēm paliku neapmierināta.  Ļoti bieži gadās, ka izmēģinot recepti, tu saproti, ka vairs nekad mūžā viņu negatavosi. Bet šajās bulciņās es sajutu potenciālu! Recepte taču laba, tikai izpildījums neveiksmīgs! Konkrēti receptes avotu es norādīt nevarēšu. Atceros tikai ka no kāda mūsu pašu bloga pārrakstīta. 



Šodien cepu vēlreiz, nu jau ar savām izmaiņām!

Es recepti nosauktu šādi - " Slinkās pilsētnieces siermaizītes"

P1018316

Mīklai:
200g  kausētā siera "Azaids"
150g miltu
sals
picas garšvielas
1 tējk. cepamā pulvera

Pildījumam:
 200-250g siera
No šī daudzuma sanāk aptuveni 10 maizītes.

Visas mīklas sastāvdaļas sajaukt kopā un ielikt mīklu ledusskapī, kamēr uzkarsīs cepeškrāsns.

Sieru sarīvēt. Man bija " Ugličas" siers no "Smiltenes piena" . Es pieliku klāt ķiplokus - gan svaigus, gan ceptus krāsnī. Šeit es varu pateikt, ka svaigos var arī nelikt, jo viņus galīgi nejutu, toties cepti cepeškrāsnī deva patīkamu garšu.
Mīklu izrullēt, pārkaisīt ar plānu siera kārtu, salocīt četrās daļās un izrullēt vēlreiz. Vēlreiz pārkaisīt ar sieru, salocīt un vēlreiz izrullēt. Pārkaisīt ar atlikušo sieru, atstājot tikai dekoram, un sarullēt. Sagriezt apmēram 1-1,5 cm platās šķēlēs, apsmērēt ar olu un pārkaisīt ar sieru. Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai.
Man tās bija apmērma 25-30 min.

P1018325
Pašas maizītes man sanāca ne visai skaistas. Es tikai tad, kad izņēmu no krāsns otro partiju, sapratu kļūdu. Es liku maizītes uz cepešpannas ar griezuma vietu uz leju, bet vajadzēja tā arī likt, ka bija nogriezts.
Šo recepti noteikti atkārtošu vēlreiz, tad arī nobildēšu jau pareizās formas.Pagaidām tā - dikti jau gribējās padalīties!

Foršmaks

Lūk šādi es pavadīju vakardienu )))

P1018033


Tās bija gan manas pusdienas, gan vakariņas. Galīgi slima esmu. Spēka nav, bet ir puņķi līdz ceļiem! )))

Vēl pie visa šitā komplektā bija sarkanais asais pipariņš, kas tika šnabī mērcēts. Piedzerties es nepiedzēros, bet gulēt gan gribējās. Šodien no rīta knapi acis atvēru!

 Aizvakar taisīju foršamku un nemaz nedomāju, ka tik noderīgs būs!

P1018296

Tā ir ļoti sena krievu recepte. Garšvielas var pamainīt pēc savas patikas, bet siļķei, maizei un olām jābūt obligāti

Recepte:

2 siļļkes
4 olas
1 sīpols
1 ābols
3 baltmaizes šķēles
1 ed.k. etiķa
1 ēd.k. mārrutku


Maizi izmērcēt pienā un kārtīgi nospiest.
Siļķīte man bija ar visu galvu, no Rozes GV  -  kā bildē lejā. Tāpēc siļķei nogriezu galvu, notīrīju, izņēmu asakas. Mums būs nepieciešama tikai fileja. Var arī uzreiz ņemt fileju, ja kādam negribas tīrīt. )))
Sīpolu un ābolu notīrīt.
Visu izlaist caur gaļas maļamo mašīnu, izņemot olas.
Olu baltumus smalki sakapāt un pievienot siļķu masai. Olu dzeltenumus saberzt ar etiķi un mārrutkiem un tikai tad pievienot masai.
Būtu labi atstāt visu uz nakti ievilkties, bet nepacietīgie var ēst uzreiz.


P1018301


Pasniegt ar lociņiem vai sīpoliem, rupjmaizi un olu. Un aukstu šnabīti! )))



Šodien `jutos mazliet labāk.Redzēs, kas būs rīt)))

Marinēts siers

Tagad katrā sevi cienošā TV kanālā rāda kuliņārijas raidījumu. Lielākos TV kanālos pat pa 2-3 raidījumi. Katrā žurnālā ir rubrika ar ēdienu receptēm. Katru mēnesi iznāk vairāki desmiti žurnālu ar receptēm. Galu galā, pilns internets ar recepšu portāliem un kulinārijas blogiem. Mēs tagad pazīstam tik daudz šef-pavāru un kulināru, ka traks var palikt! Un katrs no viņiem ir uzrakstījis un izdevis vismaz vienu kulinārijas grāmatu!

Agrāk taču nekā tāda nebija! Receptes rakstīja uz lapiņām, kladītēs, grieza ārā no avīzēm, kalendāriem un rūpīgi glabāja! Un katrai namamātei bija pat vairākas tādas kladītes ar receptēm! Ar Napoleona, Medus kūkas, gaļas franču gaumē un krabju salātu receptēm namamātes dalījās viena ar otru un tās ceļoja no viena galda uz otru galdu! Un katru reizi, atnākot ciemos, mēs zinājām, kas tiks celts galdā!
Kas vēl atceras pirmās Burdas, kuras kā Svēto Grālu nodeva viena otrai " tikai uz vienu nakti" un tina avīzītēs, lai vāki nenobružātos?

Es aizdomājos, kas agrāk bija tie šef-pavāri? Un vai vispār tādi bija?

Old cookbooks


Nezinu kā tagad jauniešiem, bet vecākās paaudzēs cilvēki noteikti atceras Masiļūni, Libu, Zili. Bija arī tādi slaveni krievu kulināri un recepšu grāmatu sastādītāji Pohļjobkins un Molohovec. Viņu grāmatas bija katrā ģimenē un pēc šim grāmatām visi arī gatavoja!  Laikam, šos te cilvēkus arī var nosaukt par pirmajiem šef-pavāriem.

Šī ir Monikas Zīles recepte, kas pie viņas ir nonākusi tieši no Burdas žurnāla.
Cheese


Uz 1 litra trauku vajadzēs:

 500 siera (Krievijas vai Holandes)
1ķiploka galviņa
1 čilī pipars
1 ēd.k. rupji saberztu garšvielu (koriandrs, smaržīgie pipari)
dažus timiāna vai rozmarīna zariņus vai 1 ēd.k. sauso
augu eļļa bez smaržas

Šajā receptē var izmantot arī kazas sieru. Sieru vislabāk ņemt izteikti caurumotu un vidēji mīkstu, lai visas garšas kārtīgi sasūcas.Sieru sagriezt kumosiņus vienam kodienam.
Eļļu labāk ņemt parasto augu, jo olīveļļa ledusskapī paliek duļķaina un atslāņojas.
Garšas pastiprināšanai pāris ķiploka daiviņas var izlaist caur presi..
Piparus iztīrīt un sagriezt.
Tālāk viss skaisti jāliek traukā pamīšus, lai starp siera kumosiņiem būtu garšvielas.
Šādā veidā siers var glabāties diezgan ilgi un eļļu vēlāk var izmantot salātos.

Marinated cheese


Marinated cheese

Rīsu bumbiņas

Rīsi sajaukti ar gaļu nav nekas jauns. Bet ja gaļa ir iekšā, bet rīsi ārpusē? Sanāk pavisam jau interesanti!

Chicken meat and rice ball


Recepte:

2 vistas filejas
125 g BASMATI rīsu
2 ķiploka daiviņas
3 šķēlītes marinēta ingvera
2 ēd.k. rīsu vīna
kinza
1 ed.k. sezama eļļas
3 ēd.k. tumšās sojas mērces
1/4 tējk. ingvera pulvera
malti kajenas pipari
svaigi mati melnie pipari
1 lauru lapa
jūras sāls

Rīsus pārliet ar ūdeni un atstāt uz 2-3 stundām.
Vistas fileju samalt vai smalki sakapāt ar nazi.
Kinzu, ingveru, ķiplokus sasmalcināt un pievienot vistas gaļai. Pieliet sojas mērci, sezama eļļu un rīsu vīnu, pārkaisīt ar pipariem un un ingvera pulveri, sāli un kārtīgi visu samīcīt.
Rīsus nokāst, nosusināt un izbērt uz šķīvja.
Ar slapjām rokām no vistas maltās gaļas izveidot bumbiņas un apviļāt rīsos.
Rīsiem vienmērīgi jānoklāj bumbiņa no visām pusēm.
Rīsu bumbiņas liek tvaicējamā katlā, ūdenim pievienojot lauru lapu un gatavo 25-30 min. Pasniedz vēl siltus.

Chicken meat and rice ball


Diemžēl, man nebija ne sezama eļļas, ne rīsu vīna, ne marinēta ingvera )))
Rīsus iemērcu uz nakti. Vistas filejai liku klāt sarīvētu svaigu ingvera sakni, ķiplokus, balzamiko krēmu ar zemenēm (pavisam mazliet, lai vīrs pat nenojauš), sāli un sakapātus pētersīļus.
Un tvaicējamā katla man arī nav! Es uzvārīju katliņā ūdeni, iemetu lauru lapu, uzliku pa virsu caurduri, saliku bumbiņas un apsedzu ar vāku. Pēc apmēram 15 min es pārbaudīju - rīsi vēl bija pacieti, bet precīzu laiku es tomēr nepateikšu. Bumbiņas sākumā ir diezgan gludas, rīsiņi ir gandrīz pielipuši pie gaļas. Bet, sākot atdzist, pārvēršas par tādām adatiņām.

Es pēc kāda brīža pastāstīšu par vienu jauku firmu un ne mazāk jauku veikalu, kur visas šīs burvīgās lietas var nopirkt! Tur vēl tirgo ar bārbeļu ogām, balzamiko trifeļu glazūru, ananāsu un dzērveņu čatniju, banānu mērci,kļavu sīrupu, grenadīna sīrupu un.... man nepietiks spēka, to visu aprakstīt! Solīja iemācīt pareizi lietot garšvielas! Vēl mani solīja iemācīt pareizi taisīt suši un mājas vīnu!

Es tuvākajās dienās aiziešu, ja man atļaus, kaut-ko sabildēšu un tad visu pastāstīšu!Obligāti-obligāti!

Chicken meat and rice ball

Vērtīgākais dārzenis

Mēs visi zinām, cik veselīgi ir ķiploki. Bet maz kas zin, ja ķiplokus sacep cepeškrāsnī, tad ķiplokiem pazūd specifiskā smarža un paliek tikai garša.
Lūk šādi izskatās cepti cepeškrāsnī ķiploki. Es šos mazliet pārturēju :))
roasted sweet garlic
Ķiploku galviņām nogriezt augšiņu, salikt vai nu karstumizturīgā traukā, vai nu uz restēm un cept cepeškrāsnī apmēram 30 min.  Šādi ķiploki glabājās apmēram nedēļu un der gan salātos, gan mērcēs, gan uz maizes uzsmērēt sviesta vietā.

No ķiplokiem var pagatavot arī ļoti garšīgas zupas. Šis ir tāds smalks, es teiktu, variants no tik prasta ķiploka.

roasted sweet garlic, bread and almond soup



Krēmzupa no ķiplokiem, čiabatas un riekstiem ar siera čipšiem.

Recepte:

• 3 ķiploka galviņas, cepti cepeškrāsnī
• 1 vidējs sīpols
• olīveļļa
• 285 ml saldā krējuma saldā krējuma no Smiltenes piena
• 1 l buljona (gaļas, vistas,  dārzeņu)
• 1 ciabatta
• 2 ēd.k. baltvīna etiķa
• 200g mandeļu riekstu
• sāls/pipari pēc garšas
• 3 attīrīti apelsīni
• koraindrs

Sīpolu sagriezt un apcept katliņā 4 ēd.k. olīveļļas apmēram 10 min. līdz sīpoli ir caurspīdīgi.Pievienot buljonu un saldo krējumu Man bija dārzeņu buljons, kurā es vienmēr atstāju novārītu burkānu.( Šis te burkāns arī deva šai zupai tādu patīkamu krāsu.) Uzvārīt un ļaut paburbuļot apmēram 10 min. Pievienot attīrītus ķiplokus.
Čiabatai nogriezt garoziņu, mīkstumu saplūkāt ar rokām un pievienot zupai. Pieliet etiķi un pavārīt zupu vēl apmēram 5 min.  Zupu atdzesēt un sablenderēt. Jau blenderī pievienot mandeles, koriandru un apelsīnu sulu.
Pasniedz ar siera čipšiem

roasted sweet garlic, bread and almond soup


Siera čipši nu jau vairs nav nekas jauns. Bet ja nu kāds nezin, tad pastāstīšu.
_0001


Priekš šiem čipšiem es ņēmu Holandes sieru no Smiltenes piena. Sieru sarīvēt uz rīves un salikt nelielās čupiņās uz cepampapīra . Čupiņām nevajag būt pārāk biezām, drīzāk tādā plānā kārtiņā. Un liek mikroviļņu krāsnī uz aptuveni 20-30 sek. Kādam šis laiks var būt lielāks, jo būs mazāka jauda vai arī vienkārši cita krāsns. Mazliet atdzesē un pārliek uz šķīvīša. Cepampapīru izmantojam tāpēc, ka no tā čipši viegli nāk nost.
_001

Ziema tuvojas!

Pirmajā rudens dienā jābūt taču kādai nopietnai receptei! Nu jau ziema nāk, jāsāk ēst nopietnāki ēdieni.
Šis ir tāds īsts vīriešu un ziemas ēdiens.

Cūkgaļas karbonādes ar karamelizētiem alū sīpoliem.

Meat with onion

2 porcijām vajadzēs:
2 cūkgaļas karbonādes 1,5-2 cm biezas (var būt ar kauliņu);
2 ēd.k. sviesta;
2 lieli sīpoli;
1 tējk. cukura;
150-200ml alus (labāk tumšo);
sāls/pipari pēc garšas


Karbonādes šķēles apbērt ar sāli un pipariem no abām pusēm. Uzkarsē pannu un izkausē 1 ēd.k. sviesta. Cep gaļu no abām pusēm līdz gatavībai. Ja gaļas šķēles ir biezākas vai ir bail, ka nav izcepies, tad gaļu var ielikt cepeškrāsnī uz 5-10 min. 180 grādos. Gatavās karbonādes turi siltumā.
Tajā pašā pannā izkausē otru ēdamkaroti sviesta un apcep gredzenos sagrieztus sīpolus. Pievieno sāli, piparus un cukuru. Aptuveni pēc 10 min. sīpoli paliks brūni - culurs sāk karamelizēties. Kad visi sīpoli būs vienmērīgi brūni pannā ielej alu. Uzvāri un ļauj kādu laiku pavārīties. Viss alkohols iztavikos un paliks tikai garša.
Gaļu pasniedz ar sīpoliem un klāt var pasniegt maizi, lai var uzslaucīt garšīgo mērci.


Meat with onion


Te labi iederēsies konjaciņš. Nu lai sasildītos! :))
Cik labi, ka manam bērnam šī diena vēl neko nenozīmē....

Autumn

Kartupeļu pīrādziņi ar Fetas sieru

Atcerējos par atkal sen aizmirstu ēdienu - cepelīni. Nu vismaz manā ģimenē sen nav taisīti. Kaut kā sagribējās... Tikai mazliet pārveidoju.

Nu, kam patīk mizot kartupeļus? :))
Ja nu pavisam slinkums, tad var aizvietot kartupeļus ar kartupeļu biezputru no paciņas. Bet, protams, ka garšīgāk ir ar īstiem Ezerkauliņu kartupeļiem.
Potato pies with feta


Recepte:
For pies from potato





vārīti Ezerkauliņu kartupeļi
piens;
milti;
ola;


























For pies from potato



Pildījumam:
brinza vai Feta;
krējums;
ķiploki (man bija krāsnī cepti);
pētersīļi


























No kartupeļiem uztaisīt biezputru, bet mazliet biezāku, nekā parasti taisam. Pievienot olu, miltus, sāli/piparus pēc garšas.Visu kopā samaisīt viendabīgā masā.

Potato pies preparation
Pildījumam sieru samīcīt un pievienot mazliet krējuma, lai masa nav tik bieza. Pievienot arī sakapātus ķiplokus un zaļumus.

Potato pies preparation
 No kartupeļu biezputras izveido apmēram 1 cm biezus plācenīšus, kuru vidū liek siera masu un veido tādus kā pīrādziņus. Pīrādziņus apviļā miltos un cep uz pannas no abām pusēm līdz brūnai garoziņai.


Es klāt pasniedzu biešu mērci.
Beetrot salad
To taisa pavisam vienkārši - to pildījumu, kas palika pāri, sajauc ar sarīvētām bietēm. Šai gadījumā man ļoti patika pildījuma biezums, kas ir pateicoties fetas sieram. Un ja jums kur jāiet, tad svaigos ķiplokus aizvietojiet ar krāsnī ceptiem. Krāsnī cepti ķiploki nav tik asi un cepot pazūd specifiskā ķiploku smarža, toties paliek visas garšas īpašības.

Potato pie with feta



Un šo te es atradu ledusskapī :))


In refrigerator

Uz manu jautājumu, ko lidmašīna dara ledusskapī, dēls atbildēja, ka lidmašīnīte bija nosūtīta ļoti sarežģītā uzdevumā un kad atgriezās,  tai  vajadzēja iestiprināties! Tāpēc viņš to esot ielicis ledusskapī, lai tā pati par sevi parūpējās, jo viņam neesot laika!

Tagad es zinu, kurš apēdis visus šokolādes sieriņus!