Citrona kūka

Viens citrons satur aptuveni pusi no nepieciešamā C vitamīna un trīs ceturtdaļas no P vitamīna dienas devas. Kas tad ir tās labās lietas, ko dod citrons? Ņiprais citrusauglis uzlabo olbaltumu šķelšanos organismā, pastiprina kalcija un dzelzs uzņemšanu, normalizē asinsspiedienu un aknu darbību, kā arī uzlabo gremošanas procesus. Pateicoties C vitamīnam, citrons ir lielisks palīgs cīņā pret saaukstēšanos. 
(avots:google.com)
Šajā gadījumā mēs citronu termiski apstrādājam, bet kūka patiesi ļoti garda ! ))))))))

Citrona kūka

0023

Forma 24x20cm

200g sviesta
200g skābā krējuma
2,5 gl. miltu
1/2 tējk. vaniļas cukura
1/2 tējk. dzeramās sodas
1 citrons
1 gl. cukura
sāls
ola apsmērēšanai

Citronu ar visu mizu sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar glāzi cukura. Vieglāk ir rīvēt aukstu citronu, no ledusskapja.
Sviestu izkausē un sajauc ar krējumu.
Miltos iemaisīt dzeramo sodu, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru un iemaisīt sviesta maisījumā. Visu kārtīgi sajauc. Izveido bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
Mīklu sadala divās nevienādās daļās - vienai jābūt mazliet mazākai par otru. Izrullē lielāko mīklas gabalu, ieklāj to formā, uzloka maliņas,pārklāj ar citrona pildījumu un apsedz ar otru izrullētu miklas daļu. Maliņas aizloka. Apsmērē ar olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15-20 min. 180 grādos.
Atdzesē un tikai tad sagriež, lai nedrūp.

024


Tas ievārījums, kas sanāk pildījumam, ļoti garšīgs ir ari pats pa sevi. To var gan pie pankūkām pasniegt, gan tējā citrona vieta likt. Krējuma vietā var ņemt arī saldo krējumu, tikai tad miltu mazliet vairāk vajag pielikt. Kūka ir ļoti garšīga, ar izteiktu citrona garšu!

025

Gurkensuppe

Šo recepti es atradu vecā kulinārijas žurnālā vācu valodā. Īsti žurnāla nosaukumu un gadu nosaukt nevarēšu, jo titullapa nav saglabājusies. Bet kaut-kas tipa "Sowiet frau" vai tamlīdzīgi. Zupa pieder pie poļu nacionālās virtuves

0025


Gurķu zupa

200g jēra ribiņas
150g kartupeļu
150g burkānu
500g marinētu gurķu
1/2l gurķu sulas
1 buntīte diļļu
1 buntīte zupas zaļumu
1 tējk. sāls


Jēra ribiņas kopā ar zupas zaļumiem ielikt aukstā ūdenī, uzvārīt, nogriezt mazāku uguni un vārīt līdz gaļa ir mīksta. Gaļu un zaļumus izņemt.
Kartupeļus, gurķus un burkānus notīrīt, sagriezt strēmelītēs un ielikt buljonā. Pieliet gurķu sulu un vārīt līdz dārzeņi ir mīksti.
Ribiņas notīrīt no gaļas un pašās beigās ielikt gaļu atpakaļ zupā. Pasniegt pārkaisot ar smalki sakapātām dillēm.

0031

Universāls sacepums

Šis ēdiens ir vienlaicīgi gan patstāvīgs ēdiens, gan var pasniegt kā piedevu kādam gaļas ēdienam. Arī ēst var gan tie, kas gavē, gan tie, kas ievēro slaido līniju, gan tie, kas grib ko spicāku. Tāds pavisam universāls ēdiens!

0011


Skābu kāpostu-kartupeļu sacepums

200g skābu kāpostu
3 kartupeļi
1 sīpols
2 olas
2 ēd.k. Rasa sviesta
1 tējk. maltas paprikas
sals,pipari pēc garšas

Sīpolus notīrīt un smalki sagriezt. Pannā sakarsēt sviestu un apcept tajā sīpolus 2 min. Kāpostiem, notecināt sulu un pievienot sīpoliem. Cept visu kopā vēl 2 min.
Kartupeļus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves. Pārlikt lielā bļodā kartupeļus un kāpostus ar sīpoliem, pievienot olas un visu kopā sajaukt.
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Kartupeļu-kāpostu masu pārlikt karstumizturīgā traukā, izlīdzināt virsmu un pārkaisīt ar paprikas pulveri. Cept 15 min.
Pasniegt ar krējumu.

0010

Uzvaras maš

Yu-huuuuuu! Izskatās, ka pavasaris jau klāt! Vakar strazdus uz bērza pie loga redzēju un suns nežēlīgi sācis mest spalvu ))) Dzīvniekus nepiemānīsi!

Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus.Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām, ka vitamīnu šobrīd dārzeņos un augļos tik pat kā nav. Tāpēc talkā nāk diedzētās sēklas. Sēklas neapšaubāmi labāk izmantot "dzīvā" veidā. Bet dažreiz gribās jau arī ko kreftīgāku.
Veikalos tagad pieejamas diedzētas ķīniešu pupiņās no saimniecības Vecapēni. Tās vēl sauc gan par mašu, gan par zelta pupiņām, gan par mung pupām. No tām tad šodien arī būs zupa.

Vegetarian cream soup


Maša zupa ar garšvielām

Recepte:
0,5 gl. diedzētu pupiņu no saimniecības "Vecapēni"
1 vidējs sīpols
3 ķiploka daiviņas
4 cm svaiga ingvera saknes
400ml kokosa piena
2 ēd.k. GĪ sviesta
1 ēd.k. ziras sēklu
1 tējk. sinepju sēklas
0,5 tējk. fenheļa sēklu
0,5 tējk. malta koriandra
0,5 tejk. karija
kajenas pipari
sāls
1 laima sula
koriandra zaļumi dekoram

Veikalos parasti var nopirkt jau diedzētas ķīniešu pupiņas. Ja asni vēl nav parādījušies, tad novietojiet trauciņu vienkārši siltā vietā un ik pa brīdim apslaciniet ar ūdeni - pēc 1-2 dienām asni jau noteikti būs.
Kaltiņā iebērt pupiņas, pārliet ar 2 gl. ūdens, piebērt kariju un vārīt minūtes 40 līdz gatavībai. Sīpolus, ķiplokus un ingveru notīrīt un smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt sviestu, pievienot ziru, sinepes sēklas, fenheļa sēklas un apcept uz vidēja uguns 1,5 min. Pievienot sīpolu, ķiploku, ingveru, koriandru un kaijenas piparus un cept 5min turpinot maisīt.
Gatavās pupiņas nokāst un pievienot dārzeņu maisījumam pannā, apcept visu kopā 2 min. Pārlikt katlā, pārliet ar 1 l auksta ūdens, uzvārīt un uz lēnas uguns vārīt 10 min. Ieliet kokosa pienu un vārīt vēl 5 min.
Visu atdzesēt un sablenderēt. Pasniegt aplejot ar laima sulu un pārkaisīt ar ķīniešu pupiņām un koriandra zaļumiem.

Vegetarian cream soup


Kokosa piena man nebija un es pievienoju šķidrumu no pašiem kokosiem - viņš varbūt nav tik koncentrēts, bet ir gana smaržīgs un garšīgs.
Tiem, kas nezin - koraindra zaļumi ir tā saucamā "kinza". Šajā gadalaikā to var iegādāties veikalos, plastmasas trauciņos izaudzētas, audzēts z/s - Vecapēni.
Zira vai kumīns - pēc izskata atgādina mūsu ķimenes, bet pēc garšās nav ne tuvu, tāpēc aizvietot vienu ar otru nevajadzētu.



Šai zupai ir izteikti austrumnieciska garša, tā kā ja jums tīk austrumu virtuve, tad šis ēdiens ir tieši jums!

Brālīši-plācenīši

Es šodien ar ļoti interesantu recepti - salāti ar siera plācenīšiem. Plācenīšus taisīju speciāli priekš salātiem, bet pēc tam izrādijās, ka tie baudāmi paši par sevi. Tāds patstāvīgs pilnvērtīgs ēdiens.

Nu tad sākšu ar plācenīšiem. Taisīju divas porcijas ))))

cheese pancake2


Recepte:
1 paciņa Rasas 9% biezpiena (180g)
1 ola
svaigais timiāns no saimniecības Vecapēni
3 ēd.k. miltu
50g Monterigo siera
sāls, cukurs

Biezpienu ar dakšiņu saspaidīt. Olu sakult ar sāli un cukuru un iemaisīt biezpienā. Pievienot miltus un sarīvētu sieru un smalki sakapāt timiānu.
No biezpiena veido mazus plācenīšus un cep pannā pāris minūtes no abām pusēm.

Mērcei:
1 tējk. sinepes ar graudiņiem
baltvīna etiķis
sāls
cukurs
eļļa

Eļļu sajaukt kopā ar sinepēm, pievienot etiķi, sāli un cukuru. Nolikt uz 20 min, lai ievelkas.



Salātiem vienkārši dažādas salātlapas saplūkā ar rokām, sajauc ar mērci un izliek uz šķīvja. Pa virsu sakārto plācenīšus.

Tā mērcīte piešķir negaidīti labu akcentu un salāti garšo ekselenti. Pie Rītiņa jūs par tādiem šķirsieties no krietnas summiņas )))

salad with cheese pancake1
Avots - "cetrassezonas.lv"

Plācenīši ir baudāmi arī atsevišķi, aplejot ar to pašu mērcīti un uzgriežot pa virsu Monterigo sieru.



Bet var arī laša gabaliņu uzlikt, piciņu Fetas siera un diedzētus graudus dekoram. Tādu uzkodu var jau viesībās pasniegt.

cheese pancake4

Padomju laika klasika

Šos pīrādziņus es atceros vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem sanāca gards buljons, ko arī pasniedza kopā ar pīrādziņiem. Tā arī radās nosaukums-

buljona pīrādziņi



Recepte:

1 vista (apmēram 1 kg)
2 burkāni
zupas zaļumi un garšvielas
1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
2 sīpoli
6 ķiploka daiviņas
1 ola
sāls, pipari pēc garšas

Katlā ielikt vistu un pārlejot ar ūdeni uzvārīt. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vārīt apmēram stundu, kamēr vista gatava.
Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt no kauliem. Buljonu nokāš - to pēc tam var izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem.
Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samalt kopā. Var pievienot arī burkānu no buljona.Maltai gaļai pievienot sāli un piparus pēc garšas.

Mīklu atkausēt un ļaut mazliet uzbriest. Mīklu izrullē, sadala kvadrātos. Uz katra kvadrāta uzliek malto gaļu, pārloka uz pusēm ka trīsstūrīti un malas saspiež. Nepieciešamības gadījumā liekās malas ar nazi nogriež. Trīsstūrīšus pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 grādos.

pies 2


Es vēl pārkaisīju ar rīvētu Monterigo sieru no Limbažu piena

pies4


pies3

Krāsnī karsēta soļanka Maskaviešu gaumē

Klasiskā soļanka ir bieza zupa ar desu, nierēm, šķiņķi, gaļu un gurķiem. Zupas pamatā vienmēr ir tomātu mērce. Bet ir vēl viens zupas paveids - krāsnī karsēta soļanka.

06


Recepte:

1/2 kāpostgalviņas
1 liels sīpols
1 ēd.k. Rasa sviesta
1 ēd.k. miltu
3 ēd.k. tomātu biezeņa
1/2 l zivju buljona
600g zivju filejas
2 marinēti gurķi
4 ēd.k. eļļas
2 ēd.k. rīvmaizes
1 ēd.k. sakapātu zaļumu
zupas zaļumi un dārzeņi

Kāpostus notīra, sagriež strēmelītēs, ieber sālsūdenī, novāra gandrīz mīkstus un notecina.


Nomizot sīpolu un notīrīt zupas dārzeņus, sagriezt. Dziļā pannā izkausēt sviestu,iever sīpolus, zupas dārzeņus un zaļumus un apcep.
Iemaisa miltus un tomātu biezeni un arī apcep visu kopā. Pielej buljonu un uz lēnas uguns pavāra visu kopā minūtes 10.

05


Zivi sagriež gabaliņos. Gurķus pārgriež gareniski uz pusēm, tiem ar karoti izņem sēkliņas un sagriež plānās šķēlītēs. Citā pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas, ieber zivis un gurķus un dažas minūtes pasautē un iemaisa tomātu mērcē.

07

Sacepumu veidni ieziež ar atlikušo eļļu un iepilda pusi kāpostu. Virsū saliek zivi tomātu mērcē un pārklāj ar atlikušiem kāpostiem. Pārkaisa ar rīvmaizi un liek cepeškrāsnī, kamēr viss kļūst zeltaini-brūns.
Soļanku pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz vēl karstu.

Avots- "Pasaules virtuve"

Mākonīši

Sen nekas salds nav bijis.))) Man ļoti patika šie mākonīši )))) savādāk nesanāk nosaukt. Vispirms gribēju soli pa solim nobildēt, bet tas ir tik vienkārši, ka te pat nav ko ilgi un detalizēti stāstīt.

004


Rozā mākonīši

20g želatīna (labāk plāksnēs ņemt)
100 ml auksta ūdens
50 g Grenadīna (var aizvietot ar citu sīrupu)
50 ml citrona sulas
150 g pūdercukura un plus pūdercukurs dekorēšanai

Želatīnu iemērkt aukstā ūdenī uz 10 min. lai uzbriest.
Sajaukt grenadīnu,citrona sulu un ūdeni ar želatīnu un uzsildīt. Karsēt tik ilgi, kamēr želatīns izkusis. Iejaukt pūdercukuru un maisīt tik ilgi, kamēr cukurs izšķīst. Atdzesēt apmēram 1 stundu.
Formā ieklāt cepampapīru un ieeļļot ar eļļu bez smaržas.
Atdzisušo masu putot ar mikseri apmēram minūtes 10. Masa maina krāsu, kļūst trīsreiz lielāka apjomā.
Parliet masu formā un istabas temperatūrā paturēt vismaz 24 st. Ideāli - 32 stundas. Formu ne ar ko neapklāt.
Darba virsmu vienmērīgi pārkaisīt ar pūdercukuru. Apgāzt otrādi formu, izkratīt masu uz virsmas un uzmanīgi noņemt papīru. Sagriezt kvadrātiņos. Šeit svarīgs ir labs un ass nazis. Es lietoju Tramontina griezu ar Tramontina nazi - ļoti labs, ass nazis, kur uz spala ir rieviņas. Nazi vajag ieeļļot, iegriezt, nomazgāt siltā ūdenī un kārtīgi noslaucīt. Tad atkal ieeļļot, iegriezt un atkal nomazgāt un kārtīgi noslaucīt. Ja būs kaut pilīte ūdens, tad mākonīši kusīs tai vietā un nesanāks smuki sagriezt.
Kvadrātiņus no visām pusēm apviļāt pūdercukurā.

002
Avots - laperla-foto.livejournal.com


Es ņēmu 200g saldētas zemenes, atkausēju un sablenderēju ar pūdercukuru. Tad pievienoju ūdeni ar želatīnu un uzkarsēju līdz želatīns bija izkusis. Pēc konsistences uzputota masa atgādina debesmannu.
001


Sirsniņas veidoju ar plastmasas formiņu - to arī vajag ieeļļot no abām pusēm. Kad formiņu nolaiž līdz apakšai - nešļūkāt pa virsmu. Labāk ar nazi apkārt formiņai iegriezt. Savādāk sirsniņa būs šķība un neglīta.

003

Man ne visai patika,kā kvadrātiņi izskatās pūdercukurā, tāpēc es sirsniņām pūdercukuru pārkaisīju pa virsu.

Rožmazītes. Soli pa solim

Speciāli priekš žurnāla "Dienas ēdieni" es pagatavoju un nofotografēju soli pa solim rožmaizītes.Kādu laiciņu atpakaļ šī recepte jau bija man blogā, bet toreiz bija tikai gatavs produkts. Un, neslēpšu, esmu saņēmusi arī lūgumus parādīt šo recepti arī šeit, jo šo blogu lasa arī meitenes no ārzemēm kur šis žurnāls nav pieejams.

Cakes and tea


Tātad, precīzas proporcijas nedošu, te viss ir atkarīgs no ābolu lieluma, no pašas mīklas un no katra individuālās gaumes.

Es parasti daru tā:
vakarā sagriežu plānās šķēlītēs ābolus. To ērti darīt ar speciālas rīves palīdzību, bet var arī ar parasto nazi. Pārkaisu ābolus ar cukuru. Ja ābolu ir vairāk, tad pusi saliek traukā, pārkaisa ar cukuru, tad saliek nākamo partiju ar āboliem un vēl pārkaisa ar cukuru. Oriģinālreceptē ābolus vajadzēja novārīt pāris minūtes cukurūdenī, bet man nesanāca - āboli izšķīda. Mēģināju mazāk vārīt un paturēt kādu laiku karstā ūdenī, bet tad ābolus nesanāca smuki satīt - ābolu šķēlītes lūza uz pusēm. Tad izdomāju šo metodi - cukurs no āboliem dzīs ārā sulu un tajā cukursīrupā, kas veidosies traukā, āboli arī paliks mīksti.

02


Kārtaino rauga mīklu šai receptei pērku veikalā sasaldētu. To vakarā lieku atkausēties, apsedzot ar dvielīti. Pa nakti mīkla arī uzbriest. Šad tad mīklu var nopirkt loksnēs, to gan var uzreiz pirms cepšanas atkausēt - ar 15 minūtēm pietiks. Bet man tomēr vairāk patīk tā, kas nav loksnēs. Mīklu vajag izrullēt un sagriezt strēmelītēs apmēram 2 cm. platas.

04



Šādā veidā saliek ābolus

05


un sarullē. Mīklas stūrīti var aizbāzt kā dvieli vai arī sastiprināt ar zobu bakstāmo.

07


Cepeškrāsni uzkarsē un cep maizītes apmēram 30 min. Es iesaku cept 180 grādos un jau pēc 20 min pārbaudīt - jo katram ir savādāka plīts. Man draudzene vienmēr iesaka samazināt mazliet temperatūru, (ja ir gāzes plīts) par 10-20 grādiem no tā, kas norādīts receptē. Esmu saņēmusi vēstuli, ka uz 200 grādiem āboli ir nodeguši pilnībā, bet mīkla tikko bija gatava. Domāju, ka bija vairāk par 200 - tāpēc arī tas, kas nebija apsegts nodega, kamēr mīkla izcepās. Tāpēc iesaku 170-180 un uzmest aci ik pa brīdim - šajā gadījumā labāk lēnāk! Man šis ēdiens sanāca ar pirmo reizi un cepu gāzes plītī, kur vispār nav nosakāma temperatūra. Kopš tā laika cepu vairākas reizes arī citās plītīs - ne reizi nav nodedzis.

07


Ābolus var apsmērēt ar šokolādi, pārkaisīt ar cukuru un kanēli. Ābolu vietā var izmantot arī kūpinātu desu.
Lai labi garšo !

Jēra kotletes

 Aizvien vairāk cilvēku pievēršas veselīgam dzīvesveidam un īpaši piedomā ne tikai par produkta uzturvērtību, bet arī par konkrēta produkta izcelsmi. Par to, ka vērtīgākā no gaļām ir tieši jēra gaļa, jau runāts ne reizi vien.Un ja reiz šodien jēra gaļas recepte, tad ar pilnu atbildību iesaku arī  saimniecību Mikaitas, kurā ar sirds mīlestību un īpašu rūpību cenšas un strādā, lai pircējam būtu iespēja iegādāties ekoloģisku un kvalitatīvu jēra gaļu. Turklāt, iespējama arī piegāde!


Jēra kotletes - labākā gaļa! Ļoti mīksta, maiga.
Šo jāprot pareizi pagatavot, lai nesabojātu ))))

0011


Par pašu jēra dalīšanu un atkaulošanu es pastāstīšu citu reizi, bet šodien klasika.

Kauliņus vajag smuki notīrīt no gaļas, taukiem, plēvītēm. Sanāk apmēram šādi:
0012


Tā ir gan smukāk, gan paņemt rokā pēc tam vieglāk.
Pannā uzkarsēt nelielu olīveļļas daudzumu un tajā apcept kotletes apmēram pa 1,5 min. no katras puses.Tur pat pannā iemest pāris timiāna zariņus, saspiestus ķiplokus, piciņu sviesta un aplejot ar sulu (kas veidojas pannā), cept vēl apmēram 3 min, ik pa brīdim apgriežot.

0042


Kotletes var arī negriezt kā man bildē, bet gan apcept visu kopā - kādas 4-5 ribiņas. Tad vajag tauciņus otrā pusē krustam-šķērsām sagriezt, ar pabiezu diegu kopā apsiet un cepšanas laiku palielināt par pāris minūtēm.

Šādi izskatās kotletes, kad vairākas ribiņas cep kopā un tad sagriež:
0044


Un pasniedz parasti ar šādu sviestu.
0013


Pats sviests ir pietiekami sāļš, tāpēc gaļu nesāla.
Sviestam istabas temperatūrā pievieno dažādas garšvielas pēc savas gaumes - zaļumus, sāli, ķiplokus, piparus, čili piparus un izrullē starp divām cepamā papīra loksnēm. Šādi izrullētu sviestu paturēt kādas 5-10 min saldētavā un tad sagriezt.
Šādu sviestu var uztaisīt vairāk un turēt ledusskapī - ļoti ērti ar tostiem pasniegt, pie zivs, gaļas.

Un te ir viens paņēmiens, kā noteikt gaļas gatavības pakāpi - tas ir "mišlenas" šef-pavāru knifiņš )))) Pēc gaļas cietības pakāpes!
Es palūdzu bērnu man papozēt ))))

Salieciet kopā īkšķi un mazo pirkstiņu un uzspiežiet uz īkšķa spilventiņu - tas ir "well done", labi izcepts, kas jēra kotletēm ir galīgi garām.
Īkšķis un zeltenesis - medium;
īkšķis un vidējais - medium rare, ar asinīm, visieteicamākais!
īkškis un rādītājpirksts- rare, jēls.

0041

0040


Vēl ļoti garšīga piedeva jēra gaļai ir zaļā piparmētru mērce.

0039


Mērci gatavo šādi:
3 ēd.k. piparmētru lapiņu
2 ēd.k. cukura
1 ēd.k. baltvīna etiķa
4 ēd.k. eļļas
1/2 tējk. sāls

Visu kopā sablenderēt.


0046


Avots - belonika.livejournal.com

Holandes virtuve un pretgripas kefīrs

Holandes nacionālais ēdiens -
Māstrihas pankūkas ar bekonu un Edamas sieru

Tā dēvētais Pannekoekenhuis apmeklējums ir gandrīz obligāts katram gardēdim, kurš apmeklē Holandi. Šādi krodziņi ir atrodami katrā valsts nostūrī. Pankūkas ir ļoti lielas un desertā pasniedz ar āboliem vai sīrupu.

030


Recepte(4 porcijām):

300g miltu
4 olas
1/2 tējk. sals
1/2 l piena
12 šķēles bekona
8 plānas Edama siera

Miltus ieber bļodā, vidū izveido iedobīti, iesit olas un ieber sāli un samaisa ar nelielu miltu daudzumu. Pamazām pielej pienu, lai veidojas šķidra mīkla.
Bekona šķēles liek pannā un apcep kraukšķīgus no abām pusēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 gr.
Pannā sakarsē eļļu un ieliek gaļas šķēlītes. Virsū uzlej 1/4 mīklas tā, lai mīkla izplūst.Cep uz vidējas uguns. Tiklīdz pankūkas maliņas sāk brūnēt, tā apgriež pankūku otrādi. Uz pankūkas uzliek siera šķēles un cep 2-3 min.
Ievieto krāsnī siltumā
Izcep pārējās pankūkas un pasniedz siltas.

032


Avots: Pasaules Virtuve


Ka jūs ar gripu cīnaties?!

Padalīšos ar profilaktisku recepti. jauks padzēriens vakariņu vietā, lietojot regulāri - nekāda gripa nelips klāt!

Zaļais kefīrs

green smoothie


Recepte:
kefīrs
ķiploki
zaļumi
sāls,pipari pēc garšas
Un visu sablenderēt!

Februāris - ēdam zaļi!

Gribēju šodien padalīties ar citu recepti no jēra gaļas, bet vel šis-tas palika nenobildēts un tāpēc sākšu februāri ar veselīgu un zaļu ēdienu!

Biezpiena rulete no ķīniešu kāpostiem

02


1 ķīniešu kāposts
300 g biezpiena Rasa
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
2 ķiploka daiviņas
dilles
pētersīļi
baziliks
zaļie lociņi
sāls, pipari pēc garšas

Papriku nomazgāt, iztīrīt no sēklām uz sagriezt kubiņos.
Ķiplokus notīrīt un smalki sakapāt.
Zaļumus smalki sakapāt.
Biezpienu saspaidīt ar dakšiņu, sajaukt ar zaļumiem, papriku un ķiplokiem un ielikt ledusskapi uz minūtēm 30.
Kāpostam nogriezt "dupsi". Izrullēt aptuveni pusi no kāpostgalvas kustībā no sevis tā, lai lapiņas būtu uz galda viena otrai virsu kā zvīņas. Pārējo mēs izmantojam citās receptēs. Uz lapām salikt biezpienu, izlīdzināt un sarullēt atpakaļ ai veidojas rulete. Ietīt plēvē un ievietot ledusskapī minimums uz 1,5 stundām.
Ruleti sagriezt apmēram 1,5 cm biezas šķēlēs.

01
Avots - gastronom.ru

Vēlos atgādināt, ka vēl joprojām norisinās konkurss, kurā var laimēt pannu Green Pan, uz kuras gatavot lieliskus un veselīgus ēdienus. Mēs vēl joprojām gaidām no jums veselīgas un zaļas receptes! Tā nu sanāk, ka finālā mums būs par vienu pretendentu mazāk. Šonedēļ, diemžēl, nav receptes, kura varētu pretendēt uz galveno balvu.