Ābolu kūka. Soli pa solim

Man bija kā reiz visi vajadzīgie produkti, arī mājinieki pieprasīja kūku. Tāpēc uzcepu un nofotografēju visu "soli pa solim".

001

Traukā sajaukt 11 karotes miltu ar 11 karotēm cukura.

002

Citā traukā iesist četras olas.

004

Pieliet divas glāzes piena.

005

Saputot.

006

007

5-6 ābolus nomizot un sagriezt šķēlēs.

008

Formu (24 cm) diametrā iesmērēt ar sviestu.

Uzmanību! Šeit var būt pirmā kļūda - formas diametrs nesakrīt. Par iespējamo risinājumu, ja nav vajadzīgas formas, pastāstīšu zemāk.

009

Trešdaļu miltu maisījuma iebērt cepamā traukā.

010

Tālāk liekam slāni ar āboliem. Pievienojam pāris karotes skāba ievārījuma.

Otrā iespējamā kļūda - ābolu par maz (kā šajā bildē). Zemāk parādīšu, ar ko tas var beigties.

011

Pārkaisam ar otru trešdaļu miltu maisījuma.

012

Tagad ir atkal ābolu kārta. Ābolus nav jākārto īpaši skaisti.
Un apsmērējam ar ievārījumu. Man bija medus, tāpēc es tikai vienu slāni pārlēju ar medu. Ābolus jāņem skābus! Ja āboli ir saldi, tad medu nevajag!

014

Pārkaisa atlikušo miltu maisījumu.
Es vēl pārkaisīju ar kanēli.

015

Pārlej ar olu-piena maisījumu. Cepamo trauku pakustina, lai maisījums vienmērīgi izplūst pa visu formu. Pirmajā reizē, kad es taisīju šo kūku, es īpaši necentos - kā sanāca, tā sanāca. Šoreiz pacentos noklāt visu kūku.
Meitenei pretenzijas bija par to, kad pa virsu jūtami milti. Uzliekiet vēl vienu slāni ar āboliem, pirms pārliet ar piena-olu maisījumu, un problēma ir atrisināta!
Man tāda nojausma, kad arī garšigāk sanāks )))

017

Šādu kūku izņēmu no krāsns.
Uzreiz saku - pārturēju. Kamēr bildēju desiņas, tikmēr mazliet nokavēju izņemšanas brīdi.

018

Un šāds ir šķērsgriezums.



Tātad, norādu uz kļūdu, ja ābolu slānis ir par maz. Redziet to balto slāni otram kūkas gabaliņam? Ja āboli "peld", tad olu maisījums pārvēršas par saldu omleti.

Tas pats notiek, ja kūku pārtur. Kūkai jābūt gaiši zeltainai, kā te. Tad olas ar miltiem garšo pēc vārīta krēma, nevis atgādina omleti.

Ja forma ir lielāka par 24 cm, tad droši var likt vēl ābolus. Ja forma mazāka, tad neliet visu olu-piena maisījumu. Bet labāk būs, un pareizāk, attiecīgi samazināt vai palielināt visas izejvielas.
apple cake

apple cake

Ābolu kūka jaunajā "Dienas ēdieni" numurā