Es ļoti ilgi meklēju šīs kūkas recepti. Daudzās kafejnīcas šo kūku pasniedz, bet receptes nekur nav!
Un tad beidzot vienā krievu žurnālā es nejauši uzdūros. Dalos! Kūka tiešām ļoti garšīga!
Recepte:
2 gl. miltu
1,5 gl. cukura
3 olas
200g. mīksta sviesta
5 liei āboli
1 tējk. vaniļas cukura
1 tejk cepampulvera
1-2 tējk. kanēļa
Mīklai: atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru.
Putošanas procesu var uzticēt arī kādam palīgam! Pēdējā laikā dēls ļoti bieži kopā ar mani darbojās virtuvē un palīdz sagriezt, iebērt, sajaukt un apēst! :))
Pievienot sviestu un visu kopā sajaukt.
Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Man ir tāda krūzīte, ar kuru ļoti ērti pakāpeniski pievienot miltus vienlaicīgi sijājot.
Visu kopā kārtīgi samīcīt. No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min.
Pārējo mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
Olu baltumus kārtīgi sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās.
Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves.
Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus.
No saldētavas izņemt mīklu un uz rupjās rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai. Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.
8 komentāri:
lai ātrāk tiktu pie labumiem ir jāpasvīst arī , vai ne Roj ?
MMmm, šito tūlīt mēģināšu! :)
Vai tiešam jācep 200 grādos 30 minūtes?
man jau sāka melni dūmi gāzties pēc 5 minūtēm, jo sāka degt virsū uzrīvētā mīkla...
Tiešām! Problēma var būt tajā, ja jums ir gāzes plīts - tad temperatūra vienmēr jābūt zemāka, nekā receptē norādīts. Nu un ja jums pēc 5 min. sāka degt, ka jūs sakāt, tad es galīgi nezinu ar ko līdzēt! ES ar tādu fenomenu pirmo reizi sastopos! ))))
Sanaca loti garda. Tikai piedega apaksa, cepu 30 min 200 grados.. Edgars.T
Sveicinaati.Parcik passlaik ir aabolu gadalaigs ,aaboli ir pilns daarzs.Mekleeju kaadu interesantu kuuku ar aaboliem un atradu sso.Tiessaam lloti garda tikai gribeeju to passu teikt kaa jau paarejie rakstiija ka 200 gr. 30min ir par traku taa vinna var sadegt piebilstu to ka man nav gaazes pliits.Es cepu pirmaas 15 min. 200 gr un 15 min 110 gr.Sanaaca vienkaarssi burviiga.Ar ciennu Ivita.S.
Izskatās ļoti garšīga kūka. Nolēmu izmēģināt arī es. Nu iznākums bija apmierinošs, jo nācās nedaudz improvizēt, pietrūka drumstalu, uzliku virsū atkal rīvētus ābolus. Bet viennozīmīgi,kūka garšīga un nenožēloju, ka to izcepu. Paldies par receptīti, noteikti mēģināšu vēl!!!
paldies, kuka nepidega ,bet sanaca parak salda, cepsu vel ,bet cukuru mazaak pievienot gan vajadzeetu!
Ierakstīt komentāru