Atradu siera bumbiņu recepti, kur sastāvdaļās ir minēta Rikotta un nolēmu uztaisīt pati. Teorētiski Rikottu varēja aizstāt ar biezpienu, bet man gribējās arī pašai izmēģināt mājas Rikottas recepti.
Rikotta ( nav gluži tas, bet ļoti līdzīgs)
1l trekna piena ņemiet treknāko, ko varat atrast veikalā, var arī saldo krējumu
1 citrona sula
Pienu ieliet katliņā un karsēt uz nelielas uguns, bet neļaut vārīties! Kad piens ir uzkarsis, tur pieliet citrona sulu.Visu laiku maisīt un pieskatīt - tas sāks mest kunkuļus un drīz vien atdalīsies sūkalas.Tikko sūkalas ir atdalījušās, var slēgt ārā un nokāst caur sietu vai marli. Notecināt un atdzesēt. Sūkalas ārā nelejiet - tās var izmantot pankūku pagatavošanai, hačapuri (iemācīšu obligāti) un citiem ēdieniem.
Gatavā Rikotta izskatās šādi.
Siera bumbiņas.
250g Rikottas siera
1 ola
4 ēd.k. miltu
50 g siera (Parmezāns, Cedders - derēs kāds asāks)
smalki sakapāti pētersīļi
baziliks
eļļa
sāls un svaigi malti pipari
Bļodā sajaukt kopā Rikottu, olu un miltus.
Pievienot sieru un zaļumus, sāli un piparus un visu kopā kārtīgi saputot. Ja liekas, ka ir pabiezs, var tās pašas sūkalas mazliet pievienot.Gatavo miklu ielikt ledusskapī uz 15-20 min.
Pannā uzkarsēt eļļu.Baziliku apcept 20-30 sek,, noņemt no pannas un pārkaisīt ar sāli.
Gatavo mīklu izņemt no ledusskapja. Ar divām slapjām karotēm izveidot bumbiņas. Siera bumbiņas apcept no visām pusēm un salikt uz salvetes, lai notek liekie tauki.
Pasniegt ar apceptām bazilika lapiņām.
2 komentāri:
a ja mēģināt citrona vietā ābolu etiķi , smarža gan nebūs pēc citrona , bet ābolu etiķis ir no āboliem un ar raksturīgu smaržu , ne tā kā tas klasiskais no rauga taisītais .Var jau paeksperimentēt ar tiem modīgajiem citzemju etiķiem , varbūt sanāk , jo tas citrons ne vienmēr pa rokai gadās , jāpērk katreiz svaigs .
Var arī etiķi... tur jau nav smaržas, tur drīzāk garša. Bet ābolu vai baltais vīna etiķis var droši aizstāt citronu.
Ierakstīt komentāru