Vasara virtuvē

Tā gribās vasaru...,nu zinu jau, ka jāgaida. Bet varbūt varam pagatavot ko tādu ļoti vasarīgu?! Un to ēdot aizveram acis...Un sevī radam mazliet no vasaras!)))))

aveņu biezpiena


Biezpiena aveņu kūka


Nepieciešams:

500g Rasas vājpiena biezpiena
6 ēd.k. citrona sulas
80g+3 ēd.k. cukura
250 g Rasas saldā krējuma
300g avenes (Šajā gada laikā atrodamas dažos Lielveikalos, bet var ņemt arī saldētas)
75 g Rasas sviesta
150g smilšu cepumu

Process:

Pagatavošana:
Sajaukt biezpienu, 3 ēd.k. citrona sulas, 80g cukura. Saldo krējumu uzputot un uzmanīgi sajaukt ar biezpiena masu. Avenes blenderī sasmalcināt, pievienojot 3 ēd.k. citrona sulas un 3 ēd.k. cukura.
Izklāt ar plēvi taisnstūra formu. Ar lielo karoti izsmērēt biezpiena masu apmēram 1 cm biezā kārtā. Ielikt ledusskapī uz kā minimums 20 min. Tad pārklāt ar aveņu maisījumu un atkal ielikt ledusskapī uz kādām 15 min.Tā atkārtot, līdz beidzās abas masas.
Pa to laiku cepumus sadrupināt, sajaukt ar izkausētu sviestu.
Cepumu masu izklāt pa virsu un mazliet piespiest. Ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz apmēram 6 stundām, bet vislabāk uz nakti. Stundu pirms pasniegšanas izņemt ārā, lai atkūst. Izņemt kūku no formas, apgriezt otrādi un sagriezt gabalos. Pasniedzot dekorēt ar avenēm.

1 komentārs:

Una teica...

un es tieši arī brīvdienās biju izdomājusi, ka cepšu tieši tādu kūku :) Burvīga bilde :)