Man bija kā reiz visi vajadzīgie produkti, arī mājinieki pieprasīja kūku. Tāpēc uzcepu un nofotografēju visu "soli pa solim".
Traukā sajaukt 11 karotes miltu ar 11 karotēm cukura.
Citā traukā iesist četras olas.
Pieliet divas glāzes piena.
Saputot.
5-6 ābolus nomizot un sagriezt šķēlēs.
Formu (24 cm) diametrā iesmērēt ar sviestu.
Uzmanību! Šeit var būt pirmā kļūda - formas diametrs nesakrīt. Par iespējamo risinājumu, ja nav vajadzīgas formas, pastāstīšu zemāk.
Trešdaļu miltu maisījuma iebērt cepamā traukā.
Tālāk liekam slāni ar āboliem. Pievienojam pāris karotes skāba ievārījuma.
Otrā iespējamā kļūda - ābolu par maz (kā šajā bildē). Zemāk parādīšu, ar ko tas var beigties.
Pārkaisam ar otru trešdaļu miltu maisījuma.
Tagad ir atkal ābolu kārta. Ābolus nav jākārto īpaši skaisti.
Un apsmērējam ar ievārījumu. Man bija medus, tāpēc es tikai vienu slāni pārlēju ar medu. Ābolus jāņem skābus! Ja āboli ir saldi, tad medu nevajag!
Pārkaisa atlikušo miltu maisījumu.
Es vēl pārkaisīju ar kanēli.
Pārlej ar olu-piena maisījumu. Cepamo trauku pakustina, lai maisījums vienmērīgi izplūst pa visu formu. Pirmajā reizē, kad es taisīju šo kūku, es īpaši necentos - kā sanāca, tā sanāca. Šoreiz pacentos noklāt visu kūku.
Meitenei pretenzijas bija par to, kad pa virsu jūtami milti. Uzliekiet vēl vienu slāni ar āboliem, pirms pārliet ar piena-olu maisījumu, un problēma ir atrisināta!
Man tāda nojausma, kad arī garšigāk sanāks )))
Šādu kūku izņēmu no krāsns.
Uzreiz saku - pārturēju. Kamēr bildēju desiņas, tikmēr mazliet nokavēju izņemšanas brīdi.
Un šāds ir šķērsgriezums.
Tātad, norādu uz kļūdu, ja ābolu slānis ir par maz. Redziet to balto slāni otram kūkas gabaliņam? Ja āboli "peld", tad olu maisījums pārvēršas par saldu omleti.
Tas pats notiek, ja kūku pārtur. Kūkai jābūt gaiši zeltainai, kā te. Tad olas ar miltiem garšo pēc vārīta krēma, nevis atgādina omleti.
Ja forma ir lielāka par 24 cm, tad droši var likt vēl ābolus. Ja forma mazāka, tad neliet visu olu-piena maisījumu. Bet labāk būs, un pareizāk, attiecīgi samazināt vai palielināt visas izejvielas.
4 komentāri:
"Pārlej ar olu-miltu maisījumu." Hmmm, pie bildēm rādīts un teikts, ka olas ar pienu jāsajauc, milti arī jāliek tomār?
Atvainojos, izlaboju!
cik grādos cep un cik ilgi?
Atbildi atradīsiet šeit
http://bonappetit.lv/lat/konditorejas-izstradajumi/item/abolu-kuka-rudens?category_id=15
Ierakstīt komentāru