No bietēm arī var uzvārīt krēmzupu.
Šīs receptes ir ļoti vienkāršas un neprasa ne daudz laika, ne daudz naudas.
Biešu krēmzupa
1 vidēja biete
2 kartupeļi
1 sīpols
1/2 apelsīns
sāls, pipari, lauru lapas
Katliņā ielej mazliet eļļu un apcep sīpolu līdz caurspīdīgumam. Tad pievieno sarīvētas bietes un apcep visu kopā līdz bietes ir gandrīz mīkstas. Tad pieliet mazliet ūdens ( var arī dārzeņu buljonu ņemt), pievienot kartupeļus un novārīt līdz gatavībai. Pašās beigās pievienot sāli, piparus, lauru lapas. Atdzesēt. Izņemt lauru lapas un blenderī sasmalcināt. Pārliet atpakaļ katliņā un izspiest zupā sulu no apelsīna. Uzkarsēt.
Jau šķīvī dekorēt ar apelsīna cedru.
Var likt šķīvī biešu kaviāru, gaļu, krējumu un ķiplokus - kā nu kam garšo!
Biežu zupa gurmāniem
Šī ir Dēlijas Smitas recepte
1 biete
1/2 apelsīna cedra un sula
1 sīpols
svaigas piparmētras
Katliņā ieliet mazliet eļļu un apcept sīpolu līdz caurspīdīgumam. Tad pievienot sarīvētas bietes un apcept visu kopā līdz bietes ir mīkstas. Tad pieliet mazliet ūdens, pavārīt kādas 20 min. Pašās beigās pievienot izspiestu apelsīna sulu, sāli, piparus.Mazliet atdzesēt un sablenderēt.
Šķīvī liek piparmētru lapiņas un apelsīnu cedru un pārliet ar zupu.
Man gan šajā variantā gribējās uztaisīt nevis sāļo, bet saldo zupu- ar putotu krējumu un ogām.
Biešu kaviārs
1 biete
1 sīpols
2 burkāni
100g tomātu pastas vai 2 tomāti
Burkānus un bietes sarīvēt, sīpolu smalki sagriezt. Pannā nelielā eļļas daudzumā apcept sīpolus un burkānus kādas pāris minūtes. Kad sīpoli ir caurspīdīgi, pannā pievienot bietes un cept uz mazas uguns līdz dārzēņi ir mīksti. Pievienot sāli, piparus, var lauru lapas un tomātu pastu vai sasmalcinātus tomātus.
Šo kaviāru man ieiteica ēst liekot uz maizes un pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļiem lociņiem. Vēl šis kaviārs ļoti labs ir tradicionālam borščam! Tas jāliek vārītu biešu vietā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru