Kamēr vēl vasara ir pašā briedumā un negribas neko cept-vārīt, ļoti labi visas maltītes aizstāj dažādi salāti. Bet ēdot dien-dienā vienus un tos pašus salātus sāk apnikt - nu cik tad ilgi gurķus-tomātus štopēsi?
Šie salāti ir mans šīsvasaras atklājums.
Kā pirmie ir aprikožu un kabaču salāti.
Man vispār bija atklājums, ka kabačus var ēst zaļus, t.i. ne vārītus vai ceptus, bet tādus kā ir. Šajos salātos kabačus var aizvietot arī ar svaigiem gurķiem.
Tātad, šiem salātiem vajadzēs:
1 kabacis;
3-4 aprikozes;
jaunie sīpoli;
sāls un svaigi maltie pipari pēc garšas;
olīveļļa,
svaigi spiesta citrona sula
Kabaci nomazgā un ar dārzeņu mizojamo sagriež sloksnītēs, pārlej ar olīveļļu un citrona sulu un ļauj ievilkties. Aprikozes atbrīvo no kauliņiem un sagriež gabaliņos. Sīpolus sagriež plānās ripiņās.
Tad kārto aprikozes, sīpolus un kabačus uz šķīvja, pārkaisa ar sāli, pipariem un zaļumiem.
Nākamie ir salāti ar arbūzu un Fetas sieru.
Šiem salātiem vajag arbūzu;
salātu lapas (vēlams dažādas šķirnes salāti);
Fetas siers;
Balzamiko etiķis;
sāls/pipari pēc garšas;
olīveļļa
Arbūzs ir jāiztīra no kauliņiem un jāsagriež. Fetas sieru sagriež tāpat kā arbūzu.
Salātlapas nomazgā un apžāvē. Visu kārto uz šķīvja vai bļodiņā un pārlej pāri ar mērci, kas pagatavota no olīveļļas un Balzamiko etiķa.
Pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej vēl ar arbūzu mērci. Arbūza šķēlītes priekš mērces sasmalcina putriņā blenderī
Šos salātus esmu redzējusi dažādos žurnālos un internetā. Man liekas, ka Sirmais arī kaut-ko tādu taisīja vienā raidījumā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru