Ābolu kūka ar putotiem olu baltumiem

Es ļoti ilgi meklēju šīs kūkas recepti. Daudzās kafejnīcas šo kūku pasniedz, bet receptes nekur nav!

0208

Un tad beidzot vienā krievu žurnālā es nejauši uzdūros. Dalos! Kūka tiešām ļoti garšīga!


Recepte:

2 gl. miltu
1,5 gl. cukura
3 olas
200g. mīksta sviesta
5 liei āboli
1 tējk. vaniļas cukura
1 tejk cepampulvera
1-2 tējk. kanēļa
0203



Mīklai:  atdalīt olu dzeltenumus no  baltumiem. Dzeltenumus sakult ar 3/4 gl. cukura un vaniļas cukuru.
0201
Putošanas procesu var uzticēt arī kādam palīgam! Pēdējā laikā dēls ļoti bieži kopā ar mani darbojās virtuvē un palīdz sagriezt, iebērt, sajaukt un apēst! :))

0209


Pievienot sviestu un visu kopā sajaukt.

0204


Pakāpeniski pievienot izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Man ir tāda krūzīte, ar kuru ļoti ērti pakāpeniski pievienot miltus vienlaicīgi sijājot. 

0200


Visu kopā kārtīgi samīcīt. No mīklas atdalīt aptuveni piekto daļu, ietīt plēvē un ielikt saldētavā uz 15-20 min.

0205


Pārējo mīklu izrullēt uz paplātes aptuveni 0,5cm biezā kārtā.
Olu baltumus kārtīgi sakult kopā ar atlikušo cukuru stingrās putās.
Ābolus nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves.

0206


Uz izrullētās mīklas vispirms sakārtot ābolus, pārbērt ar kanēli un pa virsu izsmērēt olu baltumus.
No saldētavas izņemt mīklu un uz rupjās rīves sarīvēt drupačās pa virsu kūkai. Ielikt cepešpannu sakarsētā krāsnī un cept 200 grādos aptuveni 30 min.

0207

8 komentāri:

Egucis teica...

lai ātrāk tiktu pie labumiem ir jāpasvīst arī , vai ne Roj ?

Kristine teica...

MMmm, šito tūlīt mēģināšu! :)

Ilze teica...

Vai tiešam jācep 200 grādos 30 minūtes?
man jau sāka melni dūmi gāzties pēc 5 minūtēm, jo sāka degt virsū uzrīvētā mīkla...

Bon Appetit.lv teica...

Tiešām! Problēma var būt tajā, ja jums ir gāzes plīts - tad temperatūra vienmēr jābūt zemāka, nekā receptē norādīts. Nu un ja jums pēc 5 min. sāka degt, ka jūs sakāt, tad es galīgi nezinu ar ko līdzēt! ES ar tādu fenomenu pirmo reizi sastopos! ))))

Anonīms teica...

Sanaca loti garda. Tikai piedega apaksa, cepu 30 min 200 grados.. Edgars.T

Anonīms teica...

Sveicinaati.Parcik passlaik ir aabolu gadalaigs ,aaboli ir pilns daarzs.Mekleeju kaadu interesantu kuuku ar aaboliem un atradu sso.Tiessaam lloti garda tikai gribeeju to passu teikt kaa jau paarejie rakstiija ka 200 gr. 30min ir par traku taa vinna var sadegt piebilstu to ka man nav gaazes pliits.Es cepu pirmaas 15 min. 200 gr un 15 min 110 gr.Sanaaca vienkaarssi burviiga.Ar ciennu Ivita.S.

Kristīne teica...

Izskatās ļoti garšīga kūka. Nolēmu izmēģināt arī es. Nu iznākums bija apmierinošs, jo nācās nedaudz improvizēt, pietrūka drumstalu, uzliku virsū atkal rīvētus ābolus. Bet viennozīmīgi,kūka garšīga un nenožēloju, ka to izcepu. Paldies par receptīti, noteikti mēģināšu vēl!!!

Anonīms teica...

paldies, kuka nepidega ,bet sanaca parak salda, cepsu vel ,bet cukuru mazaak pievienot gan vajadzeetu!