Recepte
siļķes fileja
sausa rupjmaize
zaļie lociņi
krējums vai majonēze
mārrutki
Siļķes fileju un lociņus sagriež gabaliņos. Maizi vajag uz rīves sasmalcināt. Ja maize ir mīksta, tad pažāvēt krāsnī, tosterī vai arī vienkārši uz pannas. Bet galīgi mīkstu maizi es neiesaku ņemt! Tad traukā kārto slāņos - pēdējam slānim jābūt lociņiem. Katru slāni pārlej ar majonēzi vai krējumu, kas sajaukts ar mārrutkiem ( šeit garšvielas pēc izvēles).
Ja man ir pašķidrs krējums, tad maizes slānim mērci nelieku vispār - maize samirksts un ir diezgan riebīga. Salātus arī iesaku sakārtot īsi pirms pasniegšanas un krējumu tomēr ņemt biezāku. Man šoreiz bija pašķidrs krējums un es kamēr bildēju, krējums jau paspēja satecēt pa visiem slāņiem
Siļķei arī šeit ir nozīme - man likās, ka marinēta siļķe aizsit lociņu garšu, bet sāļai vai mazsālītai nepietiek pikantuma.. Siļķei šeit jābūt kaut-kur pavidu - lai ir gan sāļa, gan marinēta. Man visvairāk gāja pie dūšas kūpināta fileja eļļā - viņa ir gan sālīta, gan tai eļļa marinēta, tieši tas kas vajadzīgs!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru