Cepu-cepu pīrādziņus...

Šajās brīvdienās cepu vēl vienus pīrādziņus, bet šoreiz izmēģināju gatavu maisījumu. Veikalos tagad pārdodas paciņas, kur virsū rakstīts " Rauga mīkla". Man bija šāda:

006


Iepakojumā iekšā ir divas paciņas - viena ar sauso raugu, otra ar miltu maisījumu. Ieraugu taisīju pēc savas modes - paciņas saturu sajaucu ar 2 t.k. cukura un pusglāzi silta ūdens( uz paciņas bija rakstīts, ka jāliek klāt ūdens, nevis piens). Tad piebēru klāt visu otrās paciņas saturu, pārējo ūdeni un pāris ēdamkarotes ar eļļu. Visu sajaucu un noliku uzbriest. Mīkla diezgan ilgi cēlās, bet beigās bija ļoti pufīga. Mulsināja fakts, ka mīkla šausmīgi lipa pie rokām. Ar nazi griezu gabaliņos.

007


Arī pildījums man šoreiz bija savādāks - liellopu sirds. Šādu pildījumu mana mamma vienmēr gatavoja, kad cepa pankūkas ar gaļu. Gaļu viņa aizstāja ar vārītu sirdi.
Sirdi sagriež palielos gabalos un kopā ar 1 sīpolu, pāris ķiploku daiviņām, pāris burkāniem,diļļu un seleriju kātiem uzvāra, pievieno sāli,piparus, lauru lapas. Šo buljonu var pēc tam izmantot arī kādas zupas pagatavošanai. Tad sirdi izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Ar šo samaltu gaļu pilda pīrādziņus. Sanāk diezgan garšīgi un ir lētāk nekā izmantot gaļu un liesāk par speķi.

005

Pīrādziņi sanāca ne visai glīti - gandrīz trīsreiz lielākus no krāsns izņēmu ārā un līdz ar to arī pēc atdzišanas mazliet sakritās un izskatījās " pēc vecām vecenītēm" - tikpat nelīdzenas un grumbainas :))
008

Bet visā visumā man patika šī mīkla un ja neņem vērā ārējo izskatu, tad esmu apmierināta ar gala rezultātu!

Siļķe baltā kažokā

 Ne gluži  baltā, bet zem gaišā gan. Man liekas, šī recepte ir laba alternatīva tradicionālai siļķei kažokā. Tas visiem zināmais sarkanais kažoks jau ir izgājis no modes )))

063



Recepte

siļķes fileja
sausa rupjmaize
zaļie lociņi
krējums vai majonēze
mārrutki

Siļķes fileju un lociņus sagriež gabaliņos. Maizi vajag uz rīves sasmalcināt. Ja maize ir mīksta, tad pažāvēt krāsnī, tosterī vai arī vienkārši uz pannas. Bet galīgi mīkstu maizi es neiesaku ņemt! Tad traukā kārto slāņos - pēdējam slānim jābūt lociņiem. Katru slāni pārlej ar majonēzi vai krējumu, kas sajaukts ar mārrutkiem ( šeit garšvielas pēc izvēles).







003

Ja man ir pašķidrs  krējums, tad maizes slānim mērci nelieku vispār -  maize samirksts un ir diezgan riebīga. Salātus arī iesaku sakārtot īsi pirms pasniegšanas un krējumu tomēr ņemt biezāku. Man šoreiz bija pašķidrs krējums un es kamēr bildēju,  krējums jau paspēja satecēt pa visiem slāņiem


065
Siļķei arī šeit ir nozīme - man likās, ka marinēta siļķe aizsit lociņu garšu, bet sāļai vai mazsālītai nepietiek pikantuma.. Siļķei šeit jābūt kaut-kur pavidu - lai ir gan sāļa, gan marinēta. Man visvairāk gāja pie dūšas kūpināta fileja eļļā - viņa ir gan sālīta, gan tai eļļa marinēta, tieši tas kas vajadzīgs!

067

Otrās dienas salāti ATMODA

Es neesmu vēl satikusi cilvēku, kuram vismaz vienu reizi mūžā nav bijušas paģiras! Nu jau kur tas laiks, kad arī pati nedzeru tā, ka nākamajā dienā ir jārunā ar balto draugu, bet gadās tak visādi :)))
Šī ir unikāla recepte - ir gan gaļa, gan marinēts grurķītis, gan gurķu marināde
Pie šiem salātiem nebūs pa skādi arī kādi 50 g auksta šnabīša tāda smuki sasalušā glāzītē )))


025
Recepte



Uz šīm divām porcijām es ņēmu

1 vistas fileja
4 marinēti gurķi
marināde no vienas gurķu burkas
zaļie lociņi

Vārītu vistas fileju, marinētus gurķus un lokus sagriež. Visu kārto šķīvī vai glāzē ( glazītes man no saldētavas bija). Pārlej ar marinādi, kam pievieno 1 ēd. k etiķa un 1 t.k. mārrutku