Rikotta un siera bumbiņas

Rikotta ir itāļu siers, ļoti līdzīgs biezpienam. Veikalos var nopirkt  - esmu Rimi redzējusi. Cenu tiešām neatceros.
Atradu siera bumbiņu recepti, kur sastāvdaļās ir minēta Rikotta un nolēmu uztaisīt pati. Teorētiski Rikottu varēja aizstāt ar biezpienu, bet man gribējās arī pašai izmēģināt mājas Rikottas recepti.

Rikotta ( nav gluži tas, bet ļoti līdzīgs)

1l trekna piena ņemiet treknāko, ko varat atrast veikalā, var arī saldo krējumu
1 citrona sula

Pienu ieliet katliņā un karsēt uz nelielas uguns, bet neļaut vārīties! Kad piens ir uzkarsis, tur pieliet citrona sulu.Visu laiku maisīt un pieskatīt - tas sāks mest kunkuļus un drīz vien atdalīsies sūkalas.Tikko sūkalas ir atdalījušās, var slēgt ārā un nokāst caur sietu vai marli. Notecināt un atdzesēt. Sūkalas ārā nelejiet - tās var izmantot pankūku pagatavošanai, hačapuri (iemācīšu obligāti) un citiem ēdieniem.

0195

Gatavā Rikotta izskatās šādi.

Siera bumbiņas.


250g Rikottas siera
1 ola
4 ēd.k. miltu
50 g siera (Parmezāns, Cedders - derēs kāds asāks)
smalki sakapāti pētersīļi
baziliks
eļļa
sāls un svaigi malti pipari

Bļodā sajaukt kopā Rikottu, olu un miltus.
0198

Pievienot sieru un zaļumus, sāli un piparus un visu kopā kārtīgi saputot. Ja liekas, ka ir pabiezs, var tās pašas sūkalas mazliet pievienot.Gatavo miklu ielikt ledusskapī uz 15-20 min.

0199

Pannā uzkarsēt eļļu.Baziliku apcept 20-30 sek,, noņemt no pannas un pārkaisīt ar sāli.
Gatavo mīklu izņemt no ledusskapja.  Ar divām slapjām karotēm izveidot bumbiņas. Siera bumbiņas apcept no visām pusēm un salikt uz  salvetes, lai notek liekie tauki.

0196

0197

Pasniegt ar apceptām bazilika lapiņām. 

2 komentāri:

Anonīms teica...

a ja mēģināt citrona vietā ābolu etiķi , smarža gan nebūs pēc citrona , bet ābolu etiķis ir no āboliem un ar raksturīgu smaržu , ne tā kā tas klasiskais no rauga taisītais .Var jau paeksperimentēt ar tiem modīgajiem citzemju etiķiem , varbūt sanāk , jo tas citrons ne vienmēr pa rokai gadās , jāpērk katreiz svaigs .

FOTO ar pODZIŅU teica...

Var arī etiķi... tur jau nav smaržas, tur drīzāk garša. Bet ābolu vai baltais vīna etiķis var droši aizstāt citronu.