Biešu salāti. Variācija par tēmu.

Man ļoti garšo bietes un viss, kas no tā tiek pagatavots. Mēs visi zinām biešu salātu recepti - vārītas bietes sarīvē, piespied klāt ķiplokus un sajauc ar majonēzi.Padomju laikos šie salāti bija tradicionāli Jaungada galdā. Ļoti bieži lika klāt vēl vālriekstus.

Taču salātus var taisīt arī no nevārītām bietēm.

04
05

Bietes notīra un sarīvē uz rupjas rīves.
Pannā uzkarsē eļļu, kurai pievieno klāt sāli, sasmalcinātus ķiplokus, garšvielas. Koriandra graudiņi tiek uzskatīti par tradicionālu garšvielu tādiem salātiem.Veikalos var nopirkt arī gatavu garšvielu kas domāta korejas burkāniem. To var likt klāt droši. Šo visu maisījumu īpaši vairs nekarsēt un pārliet pāri bietēm. Es vēl mazliet etiķi pieleju klāt. Sanāk tādas marinētas asās bietes.

Etiķi lieku klāt arī tāpēc, lai atgrieztu krāsu bietēm.

Nav komentāru: