Ceturtdiena - zivju diena!

Sen neko neesmu rakstījusi... Galīgi nav laika!
Man ir sakrājies tik daudz, ko parādīt!
Un pa cik šodien ir ceturtdiena, tad šodien būs zivju diena!
Būs ļoti garšīga zupa ar austrumu virtuves noskaņu un cepta zivs ar karija mērci.

Man vienmēr ir bijis tāds viedoklis, ka Stockman ir dārgs veikals un tas ir vairāk orientēts uz turīgāko slāni. Vienu vakaru braucu no sesijas caur centru, bija jau diezgan vēls un nolēmu ieskriet tieši šajā veikalā, lai vispār kaut-ko vēl pagūtu nopirkt! Un biju pārsteigta! Izrādās, ka nemaz tik dārgi nav! Nē, nu protams, tur ir garneles, stores un dārgās gaļas, uz kurām es tā uzreiz tomēr nemetos virsū!Bet ikdienas pārtika ir pat ļoti pieņemamās cenās!
Lūk piemērs - pangasijas fileja. Man negaršo šī zivs viena iemesla dēļ - kad nopērc Rimi vai Maximā vai tai pašā tirgū, fileja ir kā ledus blāķis. Atkausējot mājās filejas svars samazinās uz pusi un cepot uz pannas iztek tik daudz ūdens, ka izsaktās, ka fileja ir noslīkusi! Viņa izjūk un ir pretīgi pliekana, jo ūdeņaina.
Un šādu fileju es nopirku Stockman veikalā:
0189

Es tādu arī nopirku! Izrādījās, ka pangasijas fileju var nopirkt arī bez liekā svara apkārt! Un viņa ir garšīga! Un nemaz ne ūdeņaina! Mani visvairāk pārsteidz arī tas, ka Stockamanā jebkuru produktu var nopirkt arī nesasaldētu! Šāda fileja maksāja 2,80 vai 2,90 kilogramā. Maximā šo zivi var nopirkt par 2,40. Bet saldētu! Tātad pusi savas naudiņas atdosiet par ūdeni!

0186


Es fileju vienkārši sagriezu gabaliņos, apviļāju rīvmaizē un olā un uzcepu.

0188


0187


Tur pat Stockamā nopirku kariju. Ļoti garšīga mērce sanāk, ja kariju sajaukt kopā ar krējumu vai Lakto. Izrādījās, ka man ļoti garšo karijs!
0185



Stockmanā nopirku arī lielās ūsainās garneles! Un kokosriekstu pienu. Mājās man bija austersēnes. Pavandijos vecos žurnālos un atradu šādu recepti



Man bija

200gr garneļu
1 pangasijas fileja
300g austersēnes
1 paciņa kokosriekstu piena
sojas mērce
karijs
zaļie lociņi

0184


Austersēnēm nogriež cepurītes, sasmalcina un iemet vārošā ūdenī. Kātiņus šeit neizmanto! Turpat pievieno sagrieztu pangasijas fileju un visu vāra kādas 5-7min. Tad pievieno nolobītas garneles ( neaizmirstiet zarnu izņemt, jo tā dod nepatīkamu piegaršu un rūgtumu) un pārlej to visu ar kokosriekstu pienu. Pievieno sojas mērci un kariju pēc garšas. Vēl var miso maisījumu pievienot, kam garšo. Garneles vairs ilgi nevārīt, savādāk tās paliek cietas! Viss kopā vārīšanas process aizņem minūtes 10.

Jau šķīvī visu pārkaisa ar zaļiem lociņiem.


0183

1 komentārs:

Anonīms teica...

un ja vēl zivju filejai pirms darbošanās ar to uzspiestu no citrona sulu , tad kā mans paps teica: ēd dēls bik.... nolaidis , nenopilini ar eļļu .