Džems no baklažāniem ar šokolādi un ingveru

Ieraudzīju šo recepti žurnālā un sagribējās pagaršot, kas tas par zvēru! :))

Confiture from an eggplant and chocolate
Recepte:
1 kg baklažānu;
800g cukura;
50g svaiga ingvera saknes;
1 citrona sula;
250g rūgtās šokolādes (75%)

Baklažāni jānomizo un jāsagriež kubiņos. Ingvera sarīvēt uz smalkās rīves.
Uzvārīt 300ml ūden ar cukuru, iebērt baklažānus un ingveru un vārīt apmēram 1 stundu ik pa brīdim pajaucot.
Eggplant
Tā izskatās baklažāni apmēram pēc vienas stundas
Karstajos baklažānos ieliet citrona sulu un sablenderēt. Man nav tā saucamās kājas, bet karstu man bija bail likt blenderī, tāpēc es vienkārši ar stampiņu sastampāju. Pievienot sadrupinātu šokolādi un jaukt tik ilgi, kamēr šokolāde izkūst.

Ja ir vēlme pagatavot ziemai, tad džemu saliek burciņās, aizvāko  un sterilizē 15 min.

Breakfast


Breakfast



Pasniedz ar svaigiem tostiem, sieru, kūpinātu gaļu vai prošuto.

 Garšo pēc rabarberiem ar šokolādi :))

Nav komentāru: