Zaļā zupa no kolrābjiem
1 sīpols;
2-3 kolrābji )tas atkarīgs no lieluma);
250g kartupeļu;
1 ēd.k. sviesta;
125g saldā krējuma;
2 lielas buntītes zaļumu
Sīpolu nomizot, sagriezt. Kolrābjus un kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos.
Katliņā izkausēt sviestu un viņā apcept sīpolus. Kad sīpoli paliek caurspīdīgi, katliņā pievienot kartupeļus un kolrābjus, apcept un pielejot 750 ml ūdens vārīt līdz gatavībai. Dārzeņus noņemt no uguns un atdzesēt. Kopā ar zaļumiem blenderī sasmalcināt. Pievienot sāli un piparus.
Saldo krējumu mazliet uzputot un pievienot zupai.
Saldā krējuma vietā var arī pienu pievienot, tad kaloriju daudzums samazināsies.
Zupā var izmantot ne tikai pašu kolrābi, bet arī maigā kolrābja lapiņas - tās nav jāvāra, bet svaigas jāpievieno pirms smalcināt blenderī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru