Apgrieztais aprikožu pīrāgs

Tāds pats vien pīrāgs ir, tikai pasniedzot ir jāapgriež otrādi.

011


Recepte

25g mīksta sviesta
50g brūna cukura
aprikozes

mīklai

100g mīksta sviesta
150g cukura
1 t.k. vaniļas cukura
2 olas
175 g miltu un 1,5 t.k. cepampulvera
200g krējuma 12-15%




Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Formu ietaukot ar sviestu un pārkaisīt vienmērīgi ar brūno cukuru.
Sajaukt sviestu, cukuru un vaniļas cukuru. Olas pa vienai iemaisīt iekšā. Pa karotei pēc kārtas iemaisīt krējumu un miltus un izmaisīt kārtīgi līdz masa ir viendabīga.
Formu iesmērēt ar sviestu un salikt uz pusēm sagrieztas un bez kauliņiem aprikozes un pārliet pa virsu ar mīklu. Cept aptuveni 45-50 min.

Izņemt no cepeškrāsns, jāļauj mazliet atdzist un tad, ņemot no formas ārā, apgriezt otrādi. Ja ņem ārā karstu, tad pīrāgs sajuks. Pārkaisīt ar cukurpūderi.

Es gan ieklāju formā cepamo papīru, jo pierakstot recepti kļūdījos ar sviesta daudzumu un 25g vietā pierakstīju 250g.))) Mani šis fakts samulsināja un nolēmu iztikt bez cukura un sviesta, tāpēc man pīrāgs tāds pabāls.

Nav komentāru: