Latviešu nacionālie

Es šo recepti ieraudzīju krievu žurnālā Гастрономъ un tur šo recepti iedalīja pie latviešu nacionāliem ēdieniem. Man bija liels pārsteigums, jo neesmu neko par tādiem salātiem dzirdējusi...bet... cik daudz ir tādu lietu, par kurām mēs dzirdam pirmo reiz!
Man garšoja un likās laba alternatīva tradicionālam Rassolam uz mūsu galdiem!




54Recepte

400-500 g kūpinātas zivis (šeit var ņemt jebkuru Baltijas zivi - lasi, foreli, skumbriju, reņģes, siļķi)
4 kartupeļi
4-5 selerijas kātus
2 āboli
1 gl. zaļo zirnīšu
zaļie lociņi

Mērcei

majonēze un krējums - puse uz pusi
sinepes
2 ēd.k citrona sulas



Visas sastāvdaļas sagriezt un sajaukt. Pārliet ar pagatavoto mērci.

Ābolus var ierīvēt arī mērcē, nevis griezt salātos.

Nav komentāru: