Kiš ar malto gaļu un zaļām pākšu pupām

Diezgan vienkārša recepte un neprasa lielas piepūles.



03
Recepte

mīklai
200 g miltu
90 g dārzeņu buljona vai ūdens
1 ēd. k. olīveļļas

pildījumam
300 g maltās gaļas
400g pākšu pupiņas ( man šoreiz bija saldētas)
1 sīpols
2 olas
1/2 glāze piena
50g. siera



Miltus izsijā un sajauc ar eļļu un buljonu vai ūdeni. Visu kārtīgi sajauc ( man mazliet ūdens prasījās vairāk) - miklai jābūt diezgan stingrai, ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz pusstundu. Ideāli būtu uz 2 stundām. Mīklu izrullē un liek formā. Tad liek cepeškrāsnī uz 5 min. apcepties ( tad apakša nebūs tik mitra).
Mīklai pa virsu var uzbērt zirņus, lai mīklas vidus neceļās augšā. Protams, pirms likt pildījumu, zirņus ir jāizvāc.
Malto gaļu apcep ar pupiņām un sīpoliem uz pannas (es vēl 3 ķiploku daiviņas liku klāt) un liek formā mīklai pa virsu. Tad sakuļ olu ar pienu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un pārlej pāri gaļai ar pupiņām. Liek krāsnī iekšā. Pēc aptuveni 15 min. pārkaisa ar rīvētu sieru un vēl kādas 15 min. cep cepeškrāsnī.


05

04

Nav komentāru: