Ātrie marinētie gurķīši

Tie,kas ir mēģinājuši garos ziemas gurķus marinēt, brīnišķīgi zin, ka nekas garšīgs tur nesanāk! Es arī par to pārliecinājos - kad uzlej karstu marinādi pa virsu, gurķi paliek pretīgi mīksti un garšo kā vārīti. Mani neiedvesmo!
Viss noslēpums ir tieši tajā, ka nav jālej karstā marināde virsū! Un jāmarinē ļoti īsu brīdi - līdz stundai! Tad sanāk ļoti garšīgi!
072


Vajag vienu garo gurķi, 2 tējk. medus vai cukura, 1 1/2-2 ēd.k etiķa, 1/2 tējk. sāls, 1 ēd.k. diļļu un tik pat lociņu, melnie pipari.
Gurķi sagriezt plānās ripiņās, salikt traukā ar vāku ( burkā), katru slāni pārkaisot ar dillēm un lociņiem. Man lociņu nebija, toties bija čili pipars. Es vēl 3 ķiploku daiviņas sagriezu.Un tad to visu vajag pārliet ar pagatavotu marinādi.Marinādei jāsajauc etiķi, cukuru vai medu, sali un piparus. Ūdeni nevajag, jo gurķi sāk sulot un mitruma ir pietiekami! Jāaizvāko trauks un 30 sek. intensīvi jāpakrata. Tad uz 20 min. noliek siltumā un uz kādām 30 min. ledusskapī!
Viss!

074


Šie gurķīši ir ļoti garšīgi gan tāpat vien, gan salātos - teiksim, kāpostu salātos

1 komentārs:

Anonīms teica...

nāvīgi garšīgi , tik otrā dienā laikam galva bo bo