Tomātu zupa

Ceru, ka visi ir jauki nosvinējuši svētkus un nu ir laiks domāt par atslodzes dienām -vēderi prasa kaut-ko vieglāku.

Tomātu zupa ļoti labi derēs šim mērķim. Ideju šai zupai es noskatījos no Džeimija Olivera.
038



Metāla konservu bundžas var kalpot arī kā šķīvis. 

Var gatavot no svaigiem tomātiem, bet tā kā šobrīd garšīgi vasaras tomāti nav pieejami, tad izmantoju konservētus. Veikalos ir pieejami dažādu tilpumu - man bija 2 metāla bundžas pa 800g.Vēl būs vajadzīgi ķiploki un garšvielas.
Katliņā pārliet sulu no abām bundžām un sasmalcinātus tomātus. Uzkarsēt un vārīt uz lēnas uguns 15.min. Olīveļļā apcept sasmalcinātus ķiplokus un pašās beigās tur piemest garšvielas. Ja garšaugi ir svaigi, tad var izmantot kātus, tik iepriekš kārtīgi sasmalcināt.Šo masu pārlikt katlā ar tomātiem un pavārīt vēl kādas 5 min. Ja zupa sanāk pabieza, tad pieliet klāt ūdeni vai biljonu. Pa cik tomāti ir skābi, tad pielikt mazliet cukura. Pēc nepieciešamības pielikt klāt vēl sāli, ķiplokus un garšvielas.

039






Es šoreiz pievienoju vēl mazliet siera gabaliņus - karstā zupā viņi izkūst. Var arī biezumam sadrupināt apkaltušu maizīti.
Es nedomāju, ka pārnācis mājās no darba izsalcis vīrietis sapratīs tādu paēdienu ))), tāpēc var pielikt vārītu liellopa vai teļa gaļu.

040

Klāt var pasniegt arī lavašu ar kādu asāku vīriešu zapti.

037




Šī ir taisīta no tomātu pastas, sasmalcinātiem čilli pipariem, ķiplokiem,sāls, cukura un  garšvielām.

036

1 komentārs:

Anonīms teica...

Super, beidzot atradu,ko ļoti vienkāršu! Paldies!