Opīša pīrādziņi

ā mums tie saucās. Pēc šīs receptes pīrādziņus cep mans tētis. Tiesa gan šoreiz tas pildījums mums tāds interesants sanāca - pajautāju Rojam,ko ēdīs vakariņās; Rojs atbildēja, ka pīrādziņus. Es teicu, ka nav jau ko iekšā likt. Uz ko viņš atbildēja : " Mums ir desa!"  Tā nu šoreiz pīrādziņiem iekšā bija mājas desa ar Mozarellas sieru. Tikai es sieru pieliku vēl pārāk karstām desiņām, tāpēc līdz likšanai pīrādziņos, man siers jau bija pakusis.

02




01

Mīklai:

1 gl. piena
3 gl. miltu
6 ēd.k. olīveļļas
1 paciņa sausā rauga
2 t.k. cukura

Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis ( veidojās putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus. Visu kārtīgi sajauc un liek siltā vietiņā. Dažas saimnieces mīklu, kad tā jau ir uzrūgusi, iemīca atpakaļ un ļauj uzrūgt vēlreiz. Es tā daru, kad man vēl nav laika veidot pīrādziņus, bet mīkla tūliņ-tūliņ iet pāri malām.



04
Tad jau kā parasti - veido mazus plācenīšus, kur saliek pildījumu, aizlipina ciet un veido pīrādziņus, apsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī!

05
07





Tie priekšplānā pīrādziņi ir dēla veidoti! Viņš tur ilgi mīklu viļāja pa rokām, tad pukstēja un dusmojās, ka viņam nesanāk izveidot pīrādziņu " kā mammai" un beigās bija jāpalīdz, jo pa gaisu varēja lidot arī parējie, pavisam nevainīgi pīrādziņi :))




1

2 komentāri:

Anonīms teica...

Viktorija,

šodien izmēģināju ābolkūku ar olu baltumiem. Dievīga. Paldies par padalīšanos!

Gunita

FOTO ar pODZIŅU teica...

Lūdzu! Man prieks ka kādam noder!