Dzeram un baudam!

Skatos un domāju, visādus ēdienus gatavojam,bet dzērieni palikuši novārtā.
Nolēmu labot šo kļūdu un šodien pastāstīt par vienkārši pagatavojamiem un garšīgiem dzērieniem.

Kokteilis ar karamelizētu saldējumu un ceptiem āboliem

milk shake2


300g karamelizētais TIO saldējums
300ml Rasas deserta jogurta bez piedevām
2 lieli āboli
2 ēd.k. medus

Āboliem izgriež serdes, nomizo un cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz āboli ir mīksti. Gatavus ābolus sablenderē. Tur pat pievieno jogurtu, saldējumu, medu un visu saputo. Dekorē ar augļiem un sasmalcinātiem riekstiem.

Ja jums ir mikroviļņu krāsns, tad ābolu cepšanas process aizņem mazāk laika - uz pilnu jaudu uzliekot process aizņems kādas 4-5 min. Viss ir atkarīgs no ābolu šķirnes un mikroviļņu krāsns.


Lakto kokteilis ar zemenēm

milk shake


220g aveņu lakto
100g saldētas zemenes
1 ēd.k. medus

Šajā variantā zemenes var tikai mazliet atlaist, tās arī pussaldētas brīnišķīgi saputosies un vienlaicīgi atvēsinās kokteili. Visas sastāvdaļas saputo. Dekorē ar šokolādi un riekstiņiem vai svaigām ogām.


Kafija ar kardamonu un kanēli

coffee


100ml ūdens
1/2 tējk. maltās Melnās kafijas
malts kardamons
1 krustnagliņa
cukurs
1 kanēļa standziņa

Maltu kafiju sajauc ar kardamonu un cukuru. Kafijas vārāmā traukā vāra ūdeni. Tikko parādās pirmie burbulīši, pievieno kafiju un krustnagliņu. Pasniedzot tasē ieliek kanēļa standziņu.

Kafija ar halvu

coffee1


40g halvas
180 ml 10% saldā krējuma Lāse
10 ml riekstu vai vaniļas sīrupa
100ml Melnās espresso kafijas

Halvu sadrupināt un saputot blenderī kopā ar saldo krējumu. Pievienot espresso kafiju, pieliet sīrupu un un visu kopa kārtīgi saputot, lai veidojas putiņas. Pārliet glāzē un dekorēt ar riestiņiem.

Riekstu sīrupa vieta var pieliet arī liķieri vai Amaretto esenci. Bet ar esenci gan uzmanīgi - tikai pāris piles.

Nav komentāru: