Tadžīna ar jēra ribiņām un žāvētām plūmēm.
100g žāvētu plūmju
1 citrona sula
2 ēd.k. cukura
750g jēra ribiņas
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
1 svaiga sarkanā čili pāksts
3.ēd. k. olīveļļas
Sāls
Svaigi malti pipari
Plūmes ieber katlā un pielej tik daudz ūdens, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Pievieno citrona sulu un cukuru un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež gabaliņos. Čili pāksti pārgriež gareniski uz pusēm,iztīra sēklas un mīkstumu smalki sakapā.
Tadžīnā sakarsē olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pieber sīpolus,ķiplokus un čili un apcep. Pievieno plūmes ar visu šķidrumu.
Tadžīnai uzliek vāku un spicē ielej ūdeni. Sautē gaļu 40 - 45 minūtes.
Sanāca fantastiski garšīgi! Kaut-ko tik garšīgu es sen nebiju baudījusi )))
Un vēlos atgādināt, ka šodien ir pēdējā diena, lai piedalītos Dienas ēdienu rīkotajā konkursā un vinnētu šo brīnumtrauku! Vel var uzspēt! Par konkursu
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru