Marokāņu brīnumtrauks

Vārdam "tadžīna" ir divas nozīmes. Pirmkārt, tā apzīmē marokāņu māla trauku, kurā gatavo un pasniedz ēdienus. Otrkārt, tā apzīmē jebkuru marokāņu gaļas, zivju vai dārzeņu ēdienu. Mums Latvijā šos māla traukus var iegādāties veikalā Muhamors. Es nesen darba darīšanās biju šajā veikaliņā - cik tur daudz interesantu lietu! Mani apbūra tāda īpaša atmosfēra... To ir grūti paskaidrot, bet rodas tāda sajūta, ka tu atrodies kādā sirreālā vietā, kas redzēta stāstos par Hariju Poteru vai Alisi brīnumzemē. Tās visas smaržas, trauki, vecās mājas īpašais interjers - tā vien liekas, ka viss sāks atdzīvoties un lidot, pārveidoties un pārvietoties. Un tie patiesi ir dzīvi, jo Dace (veikaliņa saimniece) šajā visā ielikusi savu sirdi un dvēseli. Patīkami, ka cilvēki strādā ar pilnu atdevi!

060


Tadžīna ar jēra ribiņām un žāvētām plūmēm.

100g žāvētu plūmju
1 citrona sula
2 ēd.k. cukura
750g jēra ribiņas
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
1 svaiga sarkanā čili pāksts
3.ēd. k. olīveļļas
Sāls
Svaigi malti pipari

Plūmes ieber katlā un pielej tik daudz ūdens, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Pievieno citrona sulu un cukuru un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež gabaliņos. Čili pāksti pārgriež gareniski uz pusēm,iztīra sēklas un mīkstumu smalki sakapā.
Tadžīnā sakarsē olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pieber sīpolus,ķiplokus un čili un apcep. Pievieno plūmes ar visu šķidrumu.
Tadžīnai uzliek vāku un spicē ielej ūdeni. Sautē gaļu 40 - 45 minūtes.

059


Sanāca fantastiski garšīgi! Kaut-ko tik garšīgu es sen nebiju baudījusi )))

Un vēlos atgādināt, ka šodien ir pēdējā diena, lai piedalītos Dienas ēdienu rīkotajā konkursā un vinnētu šo brīnumtrauku! Vel var uzspēt! Par konkursu

Nav komentāru: