Jēra aknu kebabi

Šodien būs kebabi no jēra aknām.
Aknas ir ļoti vienkārši sagatavot un tās ir ne tikai ļoti garšīgas, bet arī ļoti veselīgas. Protams, rekomendēju jēra gaļu iegādāties saimniecībā "Mikaitas"

kebab


500g jēra aknas
Marinādei:
4 ēd.k. sojas mērces
1 citrona sula vai 1/4 gl. baltvīna etiķa
5-6 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
3 tējk. rīvēta ingvera
sāls pēc garšas

Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā.
Aknas attīra, sagriež strēmelītēs un iemarinē uz nakti.
Uz koka irbulīšiem vai maziem iesmiņiem uzdur aknas, pa vidu var arī kādu paprikas gabaliņu vai sīpola šķēlīti uzspraust.
Aknas cep uz grila vai arī pannā līdz gatavībai,ik pa brīdim apgriežot.
Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem

kebab

Nav komentāru: