Sandras atklājums ir diedzētie graudi, lēcas un citi garšaugi.Un šoreiz izpildu vēstulītē izteikto lūgumu - padalīties ar kādu salātu recepti, kurā būtu izmantota šī zaļā enerģija.
Lēcu salāti ar šķiņķi
1 iep.diedzētu lēcu no z/s "Vecapēni"
200g kūpinātas vistas vai šķiņķa
2 vārītas olas
2 marinēti gurķi
3 ēd.k. krējuma Rasa
sals pēc garšas
Šķiņķi, olas un marinētus gurķus sagriezt kubiņos. Pievienot lēcas, krējumu , sāli un sajaukt.
Siltie dārzeņu salāti ar lēcām
200g diedzētu lēcu no z/s "Vecapēni"
1 cukini
2 burkāni
3 selerijas kāti
1 sarkanā paprika
2 ķiploka daiviņas
2 tomāti
timiāns no z/s "Vecapēni"
2 ēd.k. olīveļļas
300g kūpinātas vistas
sāls, pipari pēc garšas
Cukini, selerijas, papriku un tomātus sagriezt.
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā dārzeņus līdz gatavībai. Pašās beigās pievienot sīki sasmalcinātus ķiplokus un timiānu. Pārkaisīt ar sali un pipariem.
Vistu sagriezt palielos gabalos. Salātiem pievienot lēcas un kūpinātas vistas gabaliņus.
Pasniegt dekorējot ar zaļumiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru