Marinēti kalmāri
800g kalmāru
4 burkāni
1 sīpols
Marinādei:
2 ēd.k. eļļas
4 ēd.k. cukura
1/4gl. baltvīna etiķa винный белый
pipari
krustnagliņas
1 tējk. paprikas pulvera
2 tējk. sāls
Kalmārus notīrīt un apcept pannā 1 ēd. k. eļļas 3 min. Pārlikt uz šķīvja.
Kalmārus svarīgi nepārcept, jo tad tie paliek sīksti.
Burkānus un sīpolu notīrīt. Sīpolu sagriezt gredzenos, burkānus un kalmāru salmiņos. Sīpolus apcept tajā pašā pannā, kur cepās kalmāri.
Katliņā ieliet 2 gl. karsta ūdens, iebērt garšvielas, cukuru, sāli un vārīt uz nelielas uguns 15 min. Atdzesēt līdz istabas temperatūrai, nokāst, pieliet etiķi un eļļu.
Bļodiņa sakārtot kalmārus, sīpolus, burkānus,pārliet ar marinādi un nolikt vēsā vietā ievilkties un 10-12 stundām.
1 komentārs:
Labs sakums
Ierakstīt komentāru