Netīrais Džo

Esmu pārliecināta, ka jūs neuzminēsiet kas ir Sloppy Joe?!
Tulkojumā tas nozīmē netīrs, notraipīts, noškiests. Es pat apmēram nojaušu, kāpēc )))

Sloppy Joe

0049


500g maltās gaļas
1-2 ēd.k. olīveļļas
1 sīpols
1 paprika
200ml tomātu mērces
6 šķēles sendviču graudu maizes ar auzu pārslām
1 tējk. cukura
1/2 citrons
1 ķiploka daiviņa
lauru lapa
sāls, pipari pēc garšas
maltā paprika uz nažas galiņa

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā gaļu. Ja tauku veidojās pa daudz, tos vajag noliet. Pievienot smalki sagrieztus sīpolus un papriku. Samazināt uguni un sautēt zem vāka līdz gatavībai, ik pa brīdim maisot. Pievienot tomātu mērci vai sulu, sāli, cukuru un piparus. Vasarā var izmantot arī svaigus tomātus, pirms tam noņemot no tiem miziņu. Pašās beigās pievienot svaigi spiestu citrona sulu un smalki sakapātu ķiploku.
Pasniegt uz maizes šķēles, pārkaisot ar zaļumiem.

0050

2 komentāri:

Džonis teica...

Man tas ,,netīrais Džonis,, patīk. Ātri, vienkārši un labi. Jauku garšas buķeti piedod tieši beigās uzspiestā svaigā citrona sula un ķiplociņš. Forši!

Anonīms teica...

sloppy - neveeriigais, vienkaarsais , prastais .... ari taadaa noziimee , ne tikai kaa netirais , bet tas ir mans verojums .Protams , ka elegantaak un uzmaniibu piesaistoshaak ir kaut kas netiirs un šokējošs , bet man acumirklī ir saistošāks tieši tāda eleganti nevērīga vecpuikas tēls , kas no kaut kurienes iznirst .Vīzija .... kā viņš nosēžās ēst brokastis , tādā pustumšā virtuves "nekārtībā" ,pie virtuves letes ,uz bāra ķebļa nevērīgi sagumis ... tāds patīkami ,"eleganti " saņurcīts , vēl samiegojies ,bet vēl nekur nesteidzošs , vēl tikai mostošais Džo , bet ne Jānis , nē ... nedod dievs , ja tas no rīta būs savādākā vārdā .... bet varbūt tomēr Jānis ... vai Mārtiņš