Cepta gaļa

Kaut kā man te maz gaļas, jums tā nešķiet? Es it kā saprotu, ka ir gavēnis un tagad tieši īstais laiks no gaļas atturēties... bet nedrīkst aizmirst par vīriešiem! Man dēls praktiski neko bez gaļas neēd! Ja kaut-kāds ēdiens sastāv tikai no dārzeņiem, tad tas esot "pretīgs". Izņēmums ir pankūkas un makaroni! :)))

Šī recepte ir no " vieglās" kategorijas. Pagatavošana nav darbietilpīga un ar to tiks galā pat iesācējs. Arī sabojāt šo ēdienu ir praktiski neiespējami! Man ir viens no iemīļotajiem ēdieniem, jo ir diezgan universāls - gan ikdienā, gan svētku galdam labi derēs!

Gaļu var ņemt praktiski jebkuru! Ideāla ir cauraugusi gaļa ar ādu. Es parasti ņemu šķiņķi vai lāpstiņu. Galvenais, ka ir cūkgaļa!

0175

Bildē ir praktiski viss, kas būs vajadzīgs!
Ķiplokus ir jāsagriež ne pārāk plānās ripiņās. Tad ar nazi iedur gaļas gabalā un mazliet pagriež nazi, lai veidojās caurums. Tajā caurumā arī iebāž ķiploka ripiņu. Tā vajag apstrādāt visu gaļas gabalu. Caurumu biežums - pēc izvēles. Man garšo, kad ķiploku ir vairāk.

0173

Visu gaļas gabalu apber ar sāli, svaigi maltiem pipariem un apliek ar garšaugiem. Garšaugi arī pēc gaumes - šoreiz man bija timiāns. Var rozmarīnu izmantot, ar salviju ir ļoti garšīgi - tas ir saimnieces gaumes ziņā.

0174

Sagatavotu gaļas gabalu liek uz pannas iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep kādas pusotras stundas. Uz pannas pirms tam uzlej mazliet eļļas vai ūdeni. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no izvēlēta gaļas gabala lieluma. Es parasti skatos šķērsgriezumu - mazliet iegriežu un parbaudu, vai vidū gaļa vēl ir jēla vai jau gatava.

0172

Vienlaicīgi var pagatavot arī dārzeņus. Nomazgāt, notīrīt un sagriezt dārzeņus - kartupeļus, burkānus, brokoļus, sīpolus. Kad gaļa jau ir mazliet apbrūnināta, uz pannas saliek sagrieztus dārzeņus, apber ar sāli un garšvielām un cep nu jau kopā ar gaļu. Vēlāk var pielikt arī sīpolus vai zaļos zirnīšus.

0171


Recipe:
This recipe from the category "for beginning mistresses".
Meat piece it is possible to take practically any. Garlic it is cut on not too thin segments. By a knife in meat we do a cut and garlic is thrust there. So we process all piece of meat. Quantity of cuts - at will. I love, when it is more than garlic. Meat we rub with salt-pepper and spices. We put in an oven on approximately an hour and a half. Time depends on meat size.

1 komentārs:

Anonīms teica...

bogato živjom barašņa ,vam tak ne kažetja.meat and garlic and potatos ,and carots and more more snacks , bet ja tā nopietni , tad ja cepšanas laikā apslacināt ar sālītu ūdentiņu kas laicīgi ieliets pannītē , tad var iznākt pat ļļoti gardi , vai tā nešķiet .