Siera Frittata

Skan jau dikti smalki, bet patiesība ir daudz vienkāršāka - tā ir faktiski parastā omlete, tik interesantāk pagatavota.

0180

2 porcijām vajadzēs:

1/2 tasīte sagriezta sīpola
1/2 tasīte sagrieztas paprikas
1/2 tasīte sagriezta cukini
2 sagriezti tomāti
1/2 tasīte biezpiena
1/2 tasīte vājpiena
2 olas
sarīvēts siers
zaļumi, sāls, pipari


Nelielā eļļas daudzumā uz pannas apcept sīpolus, cukini un papriku līdz vieglam brūnumam. Pievienot tomātus, zaļumus, piparus, sāli un visu samaisīt. Cept vēl 2-3 min.
Ieslēgt cepeškrāsni. Sajaukt kopā olas, pienu un biezpienu viendabīgā masā. Maisījumu pārliet pāri dārzeņiem un uzliekot vāku karsēt uz nelielas liesmas. Kad maisījums apakšā sastindzis, bet virspusē viegli mitrs,ievietot pannu cepeškrāsnī un cept 2-3 min., līdz sacepums virspusē ir sastindzis. Apkaisīt ar sieru un cept līdz siers izkusis.

0181

Es šoreiz ņēmu saldētu dārzeņu maisījumu, ar ko veiksmīgi aizstāju visus dārzeņus. Un tomātus ziemā es praktiski nepērku, bet viņu vietā es izmantoju konservētus.

3 komentāri:

Anonīms teica...

nu žēl gan , šitik smuks nosaukums un uzreiz ar mietu par pieri ... skan jau smalki ,bet patiesība ir te iekšā ( latvieša nihilismā ) .... žēl ka zudusi bērnu dienu romantika , vēlme iepazīt kaut ko jaunu , nu kaut vai valodu ? Nedusmojies, bet tādas nu ir manas asociācijas izlasot sākumu . Bet par bildēm 10 +++++ , tā turpināt !

Anonīms teica...

nice post. thanks.

Anonīms teica...

Denna artikel var mycket intressant, särskilt eftersom jag letade efter tankar om detta ämne i torsdags.