Māstrihas pankūkas ar bekonu un Edamas sieru
Tā dēvētais Pannekoekenhuis apmeklējums ir gandrīz obligāts katram gardēdim, kurš apmeklē Holandi. Šādi krodziņi ir atrodami katrā valsts nostūrī. Pankūkas ir ļoti lielas un desertā pasniedz ar āboliem vai sīrupu.
Recepte(4 porcijām):
300g miltu
4 olas
1/2 tējk. sals
1/2 l piena
12 šķēles bekona
8 plānas Edama siera
Miltus ieber bļodā, vidū izveido iedobīti, iesit olas un ieber sāli un samaisa ar nelielu miltu daudzumu. Pamazām pielej pienu, lai veidojas šķidra mīkla.
Bekona šķēles liek pannā un apcep kraukšķīgus no abām pusēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 100 gr.
Pannā sakarsē eļļu un ieliek gaļas šķēlītes. Virsū uzlej 1/4 mīklas tā, lai mīkla izplūst.Cep uz vidējas uguns. Tiklīdz pankūkas maliņas sāk brūnēt, tā apgriež pankūku otrādi. Uz pankūkas uzliek siera šķēles un cep 2-3 min.
Ievieto krāsnī siltumā
Izcep pārējās pankūkas un pasniedz siltas.
Avots: Pasaules Virtuve
Ka jūs ar gripu cīnaties?!
Padalīšos ar profilaktisku recepti. jauks padzēriens vakariņu vietā, lietojot regulāri - nekāda gripa nelips klāt!
Zaļais kefīrs
Recepte:
kefīrs
ķiploki
zaļumi
sāls,pipari pēc garšas
Un visu sablenderēt!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru