Uzvaras maš

Yu-huuuuuu! Izskatās, ka pavasaris jau klāt! Vakar strazdus uz bērza pie loga redzēju un suns nežēlīgi sācis mest spalvu ))) Dzīvniekus nepiemānīsi!

Un tad jau laiks ievērot slaido līniju un sākt ēst veselīgākus ēdienus.Gandrīz visi pavasarī sākt ievērot diētu vai nu attīrīt organismu un katram organismam ir nepieciešami vitamīni. Mēs zinām, ka vitamīnu šobrīd dārzeņos un augļos tik pat kā nav. Tāpēc talkā nāk diedzētās sēklas. Sēklas neapšaubāmi labāk izmantot "dzīvā" veidā. Bet dažreiz gribās jau arī ko kreftīgāku.
Veikalos tagad pieejamas diedzētas ķīniešu pupiņās no saimniecības Vecapēni. Tās vēl sauc gan par mašu, gan par zelta pupiņām, gan par mung pupām. No tām tad šodien arī būs zupa.

Vegetarian cream soup


Maša zupa ar garšvielām

Recepte:
0,5 gl. diedzētu pupiņu no saimniecības "Vecapēni"
1 vidējs sīpols
3 ķiploka daiviņas
4 cm svaiga ingvera saknes
400ml kokosa piena
2 ēd.k. GĪ sviesta
1 ēd.k. ziras sēklu
1 tējk. sinepju sēklas
0,5 tējk. fenheļa sēklu
0,5 tējk. malta koriandra
0,5 tejk. karija
kajenas pipari
sāls
1 laima sula
koriandra zaļumi dekoram

Veikalos parasti var nopirkt jau diedzētas ķīniešu pupiņas. Ja asni vēl nav parādījušies, tad novietojiet trauciņu vienkārši siltā vietā un ik pa brīdim apslaciniet ar ūdeni - pēc 1-2 dienām asni jau noteikti būs.
Kaltiņā iebērt pupiņas, pārliet ar 2 gl. ūdens, piebērt kariju un vārīt minūtes 40 līdz gatavībai. Sīpolus, ķiplokus un ingveru notīrīt un smalki sakapāt. Pannā uzkarsēt sviestu, pievienot ziru, sinepes sēklas, fenheļa sēklas un apcept uz vidēja uguns 1,5 min. Pievienot sīpolu, ķiploku, ingveru, koriandru un kaijenas piparus un cept 5min turpinot maisīt.
Gatavās pupiņas nokāst un pievienot dārzeņu maisījumam pannā, apcept visu kopā 2 min. Pārlikt katlā, pārliet ar 1 l auksta ūdens, uzvārīt un uz lēnas uguns vārīt 10 min. Ieliet kokosa pienu un vārīt vēl 5 min.
Visu atdzesēt un sablenderēt. Pasniegt aplejot ar laima sulu un pārkaisīt ar ķīniešu pupiņām un koriandra zaļumiem.

Vegetarian cream soup


Kokosa piena man nebija un es pievienoju šķidrumu no pašiem kokosiem - viņš varbūt nav tik koncentrēts, bet ir gana smaržīgs un garšīgs.
Tiem, kas nezin - koraindra zaļumi ir tā saucamā "kinza". Šajā gadalaikā to var iegādāties veikalos, plastmasas trauciņos izaudzētas, audzēts z/s - Vecapēni.
Zira vai kumīns - pēc izskata atgādina mūsu ķimenes, bet pēc garšās nav ne tuvu, tāpēc aizvietot vienu ar otru nevajadzētu.



Šai zupai ir izteikti austrumnieciska garša, tā kā ja jums tīk austrumu virtuve, tad šis ēdiens ir tieši jums!

Nav komentāru: