Krāsnī karsēta soļanka Maskaviešu gaumē

Klasiskā soļanka ir bieza zupa ar desu, nierēm, šķiņķi, gaļu un gurķiem. Zupas pamatā vienmēr ir tomātu mērce. Bet ir vēl viens zupas paveids - krāsnī karsēta soļanka.

06


Recepte:

1/2 kāpostgalviņas
1 liels sīpols
1 ēd.k. Rasa sviesta
1 ēd.k. miltu
3 ēd.k. tomātu biezeņa
1/2 l zivju buljona
600g zivju filejas
2 marinēti gurķi
4 ēd.k. eļļas
2 ēd.k. rīvmaizes
1 ēd.k. sakapātu zaļumu
zupas zaļumi un dārzeņi

Kāpostus notīra, sagriež strēmelītēs, ieber sālsūdenī, novāra gandrīz mīkstus un notecina.


Nomizot sīpolu un notīrīt zupas dārzeņus, sagriezt. Dziļā pannā izkausēt sviestu,iever sīpolus, zupas dārzeņus un zaļumus un apcep.
Iemaisa miltus un tomātu biezeni un arī apcep visu kopā. Pielej buljonu un uz lēnas uguns pavāra visu kopā minūtes 10.

05


Zivi sagriež gabaliņos. Gurķus pārgriež gareniski uz pusēm, tiem ar karoti izņem sēkliņas un sagriež plānās šķēlītēs. Citā pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas, ieber zivis un gurķus un dažas minūtes pasautē un iemaisa tomātu mērcē.

07

Sacepumu veidni ieziež ar atlikušo eļļu un iepilda pusi kāpostu. Virsū saliek zivi tomātu mērcē un pārklāj ar atlikušiem kāpostiem. Pārkaisa ar rīvmaizi un liek cepeškrāsnī, kamēr viss kļūst zeltaini-brūns.
Soļanku pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz vēl karstu.

Avots- "Pasaules virtuve"

Nav komentāru: