Padomju laika klasika

Šos pīrādziņus es atceros vēl no padomju laikiem. Toreiz bija pieņemts mielastu lielās viesībās sākt ar buljonu un pīrādziņu. Un te bija "divi vienā" - vārot gaļu pīrādziņiem sanāca gards buljons, ko arī pasniedza kopā ar pīrādziņiem. Tā arī radās nosaukums-

buljona pīrādziņi



Recepte:

1 vista (apmēram 1 kg)
2 burkāni
zupas zaļumi un garšvielas
1 iepakojums kārtainās rauga mīklas
2 sīpoli
6 ķiploka daiviņas
1 ola
sāls, pipari pēc garšas

Katlā ielikt vistu un pārlejot ar ūdeni uzvārīt. Noņemt putas, pievienot garšvielas un zupas zaļumus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, burkānus un vārīt apmēram stundu, kamēr vista gatava.
Vistu izņemt, atdzesēt un atdalīt no kauliem. Buljonu nokāš - to pēc tam var izmantot zupās vai arī pasniegt pie pīrādziņiem.
Vistas gaļu, sīpolu, ķiplokus samalt kopā. Var pievienot arī burkānu no buljona.Maltai gaļai pievienot sāli un piparus pēc garšas.

Mīklu atkausēt un ļaut mazliet uzbriest. Mīklu izrullē, sadala kvadrātos. Uz katra kvadrāta uzliek malto gaļu, pārloka uz pusēm ka trīsstūrīti un malas saspiež. Nepieciešamības gadījumā liekās malas ar nazi nogriež. Trīsstūrīšus pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 15 min 180 grādos.

pies 2


Es vēl pārkaisīju ar rīvētu Monterigo sieru no Limbažu piena

pies4


pies3

Nav komentāru: