Mākonīši

Sen nekas salds nav bijis.))) Man ļoti patika šie mākonīši )))) savādāk nesanāk nosaukt. Vispirms gribēju soli pa solim nobildēt, bet tas ir tik vienkārši, ka te pat nav ko ilgi un detalizēti stāstīt.

004


Rozā mākonīši

20g želatīna (labāk plāksnēs ņemt)
100 ml auksta ūdens
50 g Grenadīna (var aizvietot ar citu sīrupu)
50 ml citrona sulas
150 g pūdercukura un plus pūdercukurs dekorēšanai

Želatīnu iemērkt aukstā ūdenī uz 10 min. lai uzbriest.
Sajaukt grenadīnu,citrona sulu un ūdeni ar želatīnu un uzsildīt. Karsēt tik ilgi, kamēr želatīns izkusis. Iejaukt pūdercukuru un maisīt tik ilgi, kamēr cukurs izšķīst. Atdzesēt apmēram 1 stundu.
Formā ieklāt cepampapīru un ieeļļot ar eļļu bez smaržas.
Atdzisušo masu putot ar mikseri apmēram minūtes 10. Masa maina krāsu, kļūst trīsreiz lielāka apjomā.
Parliet masu formā un istabas temperatūrā paturēt vismaz 24 st. Ideāli - 32 stundas. Formu ne ar ko neapklāt.
Darba virsmu vienmērīgi pārkaisīt ar pūdercukuru. Apgāzt otrādi formu, izkratīt masu uz virsmas un uzmanīgi noņemt papīru. Sagriezt kvadrātiņos. Šeit svarīgs ir labs un ass nazis. Es lietoju Tramontina griezu ar Tramontina nazi - ļoti labs, ass nazis, kur uz spala ir rieviņas. Nazi vajag ieeļļot, iegriezt, nomazgāt siltā ūdenī un kārtīgi noslaucīt. Tad atkal ieeļļot, iegriezt un atkal nomazgāt un kārtīgi noslaucīt. Ja būs kaut pilīte ūdens, tad mākonīši kusīs tai vietā un nesanāks smuki sagriezt.
Kvadrātiņus no visām pusēm apviļāt pūdercukurā.

002
Avots - laperla-foto.livejournal.com


Es ņēmu 200g saldētas zemenes, atkausēju un sablenderēju ar pūdercukuru. Tad pievienoju ūdeni ar želatīnu un uzkarsēju līdz želatīns bija izkusis. Pēc konsistences uzputota masa atgādina debesmannu.
001


Sirsniņas veidoju ar plastmasas formiņu - to arī vajag ieeļļot no abām pusēm. Kad formiņu nolaiž līdz apakšai - nešļūkāt pa virsmu. Labāk ar nazi apkārt formiņai iegriezt. Savādāk sirsniņa būs šķība un neglīta.

003

Man ne visai patika,kā kvadrātiņi izskatās pūdercukurā, tāpēc es sirsniņām pūdercukuru pārkaisīju pa virsu.

Nav komentāru: