Rozā mākonīši
20g želatīna (labāk plāksnēs ņemt)
100 ml auksta ūdens
50 g Grenadīna (var aizvietot ar citu sīrupu)
50 ml citrona sulas
150 g pūdercukura un plus pūdercukurs dekorēšanai
Želatīnu iemērkt aukstā ūdenī uz 10 min. lai uzbriest.
Sajaukt grenadīnu,citrona sulu un ūdeni ar želatīnu un uzsildīt. Karsēt tik ilgi, kamēr želatīns izkusis. Iejaukt pūdercukuru un maisīt tik ilgi, kamēr cukurs izšķīst. Atdzesēt apmēram 1 stundu.
Formā ieklāt cepampapīru un ieeļļot ar eļļu bez smaržas.
Atdzisušo masu putot ar mikseri apmēram minūtes 10. Masa maina krāsu, kļūst trīsreiz lielāka apjomā.
Parliet masu formā un istabas temperatūrā paturēt vismaz 24 st. Ideāli - 32 stundas. Formu ne ar ko neapklāt.
Darba virsmu vienmērīgi pārkaisīt ar pūdercukuru. Apgāzt otrādi formu, izkratīt masu uz virsmas un uzmanīgi noņemt papīru. Sagriezt kvadrātiņos. Šeit svarīgs ir labs un ass nazis. Es lietoju
Kvadrātiņus no visām pusēm apviļāt pūdercukurā.
Avots - laperla-foto.livejournal.com
Es ņēmu 200g saldētas zemenes, atkausēju un sablenderēju ar pūdercukuru. Tad pievienoju ūdeni ar želatīnu un uzkarsēju līdz želatīns bija izkusis. Pēc konsistences uzputota masa atgādina debesmannu.
Sirsniņas veidoju ar plastmasas formiņu - to arī vajag ieeļļot no abām pusēm. Kad formiņu nolaiž līdz apakšai - nešļūkāt pa virsmu. Labāk ar nazi apkārt formiņai iegriezt. Savādāk sirsniņa būs šķība un neglīta.
Man ne visai patika,kā kvadrātiņi izskatās pūdercukurā, tāpēc es sirsniņām pūdercukuru pārkaisīju pa virsu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru