Šī zupa ir no Martas Stjuart.
Ķirbju-ābolu krēmzupa ar kariju un ingveru
1 ēd.k. sviesta
1 smalki sagriezts vidējs sīpols
1 vidējs sagriezts ķirbis
4 notīrīti un sagriezti āboli
2 tējk. sāls
1 1/2 tējk. ķimenes
1/2 tējk. karija pulvera
1/2 tējk. ingvera
1/4 tējk. čili pipara
1/4 svaigi maltu melno piparu
2 glāzes dārzeņu buljona
2 1/2 gl/ ūdens
krējums garnējumam
# Sviestu izkausēt katliņā. Pievienot sīpolus un apcept, visu laiku maisot, apmēram 4 min. Pievienot ķirbi un apcept visu kopā līdz ķirbis ir mīksts, apmēram 10 min. #Pievienot ābolus, ķimenes, sāli, ingveru, kariju, čili un melnus piparus un pieliet ūdeni un buljonu tā, lai noklātu visu katla saturu. Uzvārīt un nogriežot mazāku uguni vārīt, kamēr dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 min.
# Atdzesēt un sasmalcināt blenderī.
Pasniegt ar krējumu, grauzdiņiem
Ķimenes man nebija vispār. Bet visas pārējās garšvielas man laipni atgādāja firma DAMPS.
Otra recepte ir no Džeimija Olivera
Ziemassvētku dārzeņi (es tā arī nesapratu, kāpēc tie tā saucas, bet tomēr cienot šef-pavāru es atstāju oriģinālu nosaukumu.
• kartupeļi, notīrīti un sagriezti
• 5-6 saspiestas ķiploku daiviņas
• svaigs rozmarīns
• sāls, pipari pēc garšas
• 6 ēd.k. olīveļļas
• 50g sviesta
• pastinaks, notīrīts un sagriezts
• 2 ēd.k. medus
• svaigs timiāns
• burkāni, notīrīti un sagriezti
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Visus sagatavotus dārzeņus novārīt pusgatavus. Apmēram 10-15 min.
Izkāst caur caurduri un notecināt ūdeni.
Sajaukt dārzeņus ar visām pārējām garšvielām un medu, pievienot ķiplokus un ilikt uz cepešpannas vienā slānī.
Cept cepeškrāsnī līdz dārzeņi ir gatavi.
Man šie dārzeņi arī tāpat garšo, bez zivs vai gaļas. )))
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru