Biezpiena kūka ar rudenīgu kafiju

Man  liels prieks, ka ārā ir tik skaists rudenīgs laiks! )))
It kā nākamnedēļ jau sola aukstāku, bet tomēr saulainu rudeni! Un tas nevar nepriecēt!

Es nez kāpēc atcerējos, kā agrāk gāja uz vēlēšanām! Cilvēkiem tie bija svētki! Ja nemaldos, tad pat atzīmēja šo pasākumu ģimenes lokā!

Nu tad es arī šodien ar ļoti vienkāršu, bet garšīgu kūku. Atzīmēsim vēlēšanas! )))

P1019140

Man bija ledusskapī saldā biezpiena masa ar rozīnēm no Smiltenes piena  - apmēram 700 grami. To arī nolēmu izmantot.

Recepte:
400g biskvīta cepumu
700g saldās biezpiena masas ar rozīnēm no Smiltenes piena
100g sviesta
200g saldā krējuma
3 ēd.k. cukura
20g želatīna (1 paciņa)
1 tasīte stirras Melnās kafijas 


P1019147


Cepumus sadrupināt un sajaukt ar mīkstu sviestu.
Formā ar noņemam bortiem izsmērēt cepumu drupačas un pārliet ar melnu kafiju, lai iesūcas.
Želatīnu pārliet ar pusglāzi vārītā aukstā ūdens un ļaut uzbriest. Želatīnu izkausēt ūdens peldē un sajaukt kopā ar biezpiena masu.
Saldo krējumu saputot ar cukuru un uzmanīgi iecilāt biezpiena masā. Es diezgan pasen esmu jau rakstījusi, ka kaut kā saldais krējums neputojas pēdējā laikā. Arī Mārtiņš Sirmais pagājušajā vai aizpagājušajā raidījumā to apstiprināja! Nu tad tā! Ar visu atbildību varu apliecināt, Smiltenes piena saldais krējums PUTOJĀS! Stingrās putās! Pagaidām, šis ir vienīgais saldais krējums no visiem, ko esmu izmēģinājusi pēdējā laikā, kas tiešām putojās!
Biezpiena masu pārliet formā un izlīdzināt ar lāpstiņu.
Kūka pēc 1 stundas ir jau ēdama!
Bet es iesaku atstāt kūku līdz nākamajai dienai - visas garšas sasūcās un kūka tikai vinnē!

P1019158


Ja kādam šķiet pa saldu, tad var kādu puscitronu biezpiena masā izspiest.

P1019112


Man vienkārši ļoti garšo kafija! )))

P1019124

3 komentāri:

Anonīms teica...

Smukas bildes kur dabuuji?

Viktorija teica...

Radi palīdzēja! )))
Bet pretendēju uz autora statusu!

Anonīms teica...

Paldies par Recepti; kūka garšīga. un tā domā arī mani kolēģi..:)
un vispār - foršs Tev blogs un smukas bildes