Būs, būs, obligāti būs! Vienkārši kamēr šīs jaukās saulainās dienas es vairāk strādāju un bildēju, lai drūmās un tumšās dienās varētu apstrādāt bildes un rakstīt receptes.
Nu un ja jau esmu sākusi rakstīt, tad šodien tomēr būs viena recepte!
Uzreiz brīdinu - recepte ir saldummīļiem! Īstiem, īstiem saldummīļiem! Tiem, kam ļoti garšo austrumu saldumi šī recepte ir tieši laikā!
Afgāņu cepumi
Recepte:
3 olas (atdalīt baltumus no dzeltenumiem);
cukurs - nepilna glāze;
1 glāze vālriekstu;
1 glāze rozīņu;
milti (apmēram 100g);
2 ēd.k. piena
Olu dzeltenumus, pienu un miltus sajaukt kopā un iemīcīt mīklu. Miltus, ja nepieciešams, var pievienot vēl. Miklai jābūt stingrai, bet ne cietai! Gatavu mīklu izrullēt diezgan plānā slānī (cik vien iespējams plānu) un izklāt uz cepešpannas. Pa virsu pārkaisīt ar riekstiem un rozīnēm.
Olu baltumus saputot ar cukuru stingrās putās un pārliet pāri sagatavei uz cepešpannas.
Cept apmēram 20 min. 160-180 grādos
Miltus mīklai es pievienoju pilnīgi noteikti vairāk nekā pēc receptes vajadzēja un izmantoju nevis parastos vālriekstus, bet gan vālriekstus ar medu no medus bodes. Līdz ar to, baltumus putoju ar minimālu cukura daudzumu. Arī rozīņu vietā man gribētos kaut ko skābāku - piemēram, kaltētas dzērvenes vai ķiršus. ))) Es neesmu tāda saldummīle!
Man ne visai garšo bezē, tāpēc olu baltumus es putoju bļodiņā uz ūdens peldes. Tad olu masa kļūst staipīgāka un cepot nav tik sausa.
Nobeigumā multenīte par tēmu )))
Esmu novērojusi - jo vecāks cilvēks kļūst, jo vairāk tam garšo saldumi! Sevišķi tas attiecas uz vīriešiem!
Rodas sajūta, ka jaunībā tas vīrietim tā kā nepieklājas, bet vecumdienās tas ir vienīgais prieciņš! :)))
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru