Šodien gribās parādīt ļoti garšīgu zupu no ļoti rudenīgiem dārzeņiem - kabačiem.
Es esmu kabaču fans! Tas ir pērnā gada vasaras atklājums un ar šo recepti ir sākusies mana mīlestība uz krēmzupām.
* 1l vistas buljona
* 1 liels kabacis
* 1 liels sīpols
* 1 iepakojums kausēta siera " Azaids"
* sviests
* sāls, pipari pēc garšas
1. Sīpolu smalki sakapāt.
Katliņā, kurā vārīsi zupu, izkausē sviestu un apcep tajā sīpolu. Sīpolam jābūt caurspīdīgam, bet ne brūnam.
2. Kabaci notīrīt, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos. Pievienot katliņā pie sīpoliem un uz lēnas uguns cept apmēram 5 min.
3. Pārliet kabačus ar buljonu tā, lai apsedz kabačus. pārējo buljonu pagaidām atlikt. Piebērt mazliet sāli (šeit ļoti uzmanīgi, jo būs vēl siers), piparus un vārīt līdz kabači ir mīksti zem vāka uz nelielas uguns.
4. Pievienot sieru, sajaukt un noņemt katliņu no uguns.
Katliņa saturu atdzesēt un sasmalcināt blenderī.
Ja sanāca pārāk biezs, atšķaidīt ar buljonu.
Pasniegt ar krējumu, grauzdiņiem vai zaļumiem pēc izvēles.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru