Citronu kūkas
Miklai:
225 g istabas temperatūras sviesta;
1/2 glāze cukura;
2 glāzes miltu;
1/8 tējk. sāls
Citronu pildījumam:
6 lielas olas;
2+1/2 glāzes cukura;
1 ēd.k.+1 tējk. citronu miziņas (3-4 citroni);
2/3gl. svaigi spiestas citronu sulas;
1 gl. miltu
Cukurpūderis apbēršanai
Uzkarsēt krāsni līdz 180*С. Formu 23*33 cm izklāt ar cepamo papīru tā, lai papīrs būtu pāri malām. Iesmērēt ar sviestu.
Miltus izsijāt ar sāli. Mīklai saputot sviestu ar cukuru līdz masa kļūst balta. Turpinot putot pamazām pievienot miltus, kamēr sanāk drupačas. Visu savākt ar rokām bumbā. Mīklu izrullēt un ieklāt formā un novietot ledusskapī un 30 min, lai atdziest.Cept cepeškrāsnī 15-20 min. Izņemt no krāsns un atdzesēt 10 min.
Pildījumam: olas saputot ar citronu sulu un citrona miziņu.
Miltus sajaukt ar cukuru un pievienot olu masai. Visu sajaukt kopā līdz masa ir viendabīga. Izliet citronu masu formā ar atdzisušo pamatni. Cept cepeškrāsnī 30-35 min. Gatavo kūku pilnībā atdzesēt un tikai tad sagriezt! Pārkaisīt ar cukurpūderi.
Tas ir fantastiski garšīgi! Man izskatījās, ka sāka degt un es beigās tik ilgi necepu, tāpēc pildījums bija mazliet pašķidrs. Bet tas izradijās pats garšīgākais! Es internetā atradu jau vairākas receptes ar citiem augļiem un obligāti izmēģināšu ar dzērvenēm un ar apelsīniem!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru