Nu tad sākšu ar plācenīšiem. Taisīju divas porcijas ))))
Recepte:
1 paciņa Rasas 9% biezpiena (180g)
1 ola
svaigais timiāns no saimniecības Vecapēni
3 ēd.k. miltu
50g Monterigo siera
sāls, cukurs
Biezpienu ar dakšiņu saspaidīt. Olu sakult ar sāli un cukuru un iemaisīt biezpienā. Pievienot miltus un sarīvētu sieru un smalki sakapāt timiānu.
No biezpiena veido mazus plācenīšus un cep pannā pāris minūtes no abām pusēm.
Mērcei:
1 tējk. sinepes ar graudiņiem
baltvīna etiķis
sāls
cukurs
eļļa
Eļļu sajaukt kopā ar sinepēm, pievienot etiķi, sāli un cukuru. Nolikt uz 20 min, lai ievelkas.
Salātiem vienkārši dažādas salātlapas saplūkā ar rokām, sajauc ar mērci un izliek uz šķīvja. Pa virsu sakārto plācenīšus.
Tā mērcīte piešķir negaidīti labu akcentu un salāti garšo ekselenti. Pie Rītiņa jūs par tādiem šķirsieties no krietnas summiņas )))
Avots - "cetrassezonas.lv"
Plācenīši ir baudāmi arī atsevišķi, aplejot ar to pašu mērcīti un uzgriežot pa virsu Monterigo sieru.
Bet var arī laša gabaliņu uzlikt, piciņu Fetas siera un diedzētus graudus dekoram. Tādu uzkodu var jau viesībās pasniegt.
1 komentārs:
Paldies par recepti!
Savas mazpilsētas veikalos nenopērkamā timiāna vietā es izmantoju saldētas dilles, kas gan dod citādu garšas niansi, taču arī šādi plācenīši garšoja labi un ar tāpat ar skābu krējumu tika notiesāti momentā.
Tagad plānā tos pamēģināt salātos ar sinepju un etiķa mērcīti.
Ierakstīt komentāru