Foršmaks

Lūk šādi es pavadīju vakardienu )))

P1018033


Tās bija gan manas pusdienas, gan vakariņas. Galīgi slima esmu. Spēka nav, bet ir puņķi līdz ceļiem! )))

Vēl pie visa šitā komplektā bija sarkanais asais pipariņš, kas tika šnabī mērcēts. Piedzerties es nepiedzēros, bet gulēt gan gribējās. Šodien no rīta knapi acis atvēru!

 Aizvakar taisīju foršamku un nemaz nedomāju, ka tik noderīgs būs!

P1018296

Tā ir ļoti sena krievu recepte. Garšvielas var pamainīt pēc savas patikas, bet siļķei, maizei un olām jābūt obligāti

Recepte:

2 siļļkes
4 olas
1 sīpols
1 ābols
3 baltmaizes šķēles
1 ed.k. etiķa
1 ēd.k. mārrutku


Maizi izmērcēt pienā un kārtīgi nospiest.
Siļķīte man bija ar visu galvu, no Rozes GV  -  kā bildē lejā. Tāpēc siļķei nogriezu galvu, notīrīju, izņēmu asakas. Mums būs nepieciešama tikai fileja. Var arī uzreiz ņemt fileju, ja kādam negribas tīrīt. )))
Sīpolu un ābolu notīrīt.
Visu izlaist caur gaļas maļamo mašīnu, izņemot olas.
Olu baltumus smalki sakapāt un pievienot siļķu masai. Olu dzeltenumus saberzt ar etiķi un mārrutkiem un tikai tad pievienot masai.
Būtu labi atstāt visu uz nakti ievilkties, bet nepacietīgie var ēst uzreiz.


P1018301


Pasniegt ar lociņiem vai sīpoliem, rupjmaizi un olu. Un aukstu šnabīti! )))



Šodien `jutos mazliet labāk.Redzēs, kas būs rīt)))

Nav komentāru: