Viens keks - divi varianti

Šķiet, pamazām veseļojos! Paldies visiem par veselības vēlējumiem!

Šodien parādīšu keksa recepti ar auzu pārslām un dārzeņiem. Receptei ir gan sāļais, gan saldais variants

P1018222


Recepte::

2 gl. miltu
1,5 gl. auzu pārslas
1 gl. rīvētu burkānu "Ezerkauliņi"
1 gl. rīvētu kabaču "Ezerkauliņi"
1,5 gl. piena
1 ola
0,5gl.   mīksta sviesta " Smiltenes Piens"
1 ēd.k. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
1 tējk. cukura
2 ķiploka daiviņas
0,5 tējk. muskatrieksta
2 ēd.k.  sakapātu zaļumu " Ezerkauliņi"

Auzu pārslas apliet ar pienu un ļaut uzbriest 5 min. Pievienot izsijātus miltus ar cepampulveri, olu, sāli, cukuru, sviestu, dārzeņus un iejaukt mīklu.
Cept formās 20 min. 220 grādos.
Gatavu keksu var pārkaisīt ar Parmezānu

P1018219


Kabačus var aizvietot ar ķirbi.
Ja pielikt vairāk cukura un pēc tam pārkaisīt ar cukurpūderi, bet mīklai ķiploku un zaļumu vietā pielikt kanēli, tad sanāks saldais keks.

P1018203

1 komentārs:

Anonīms teica...

I agree with most of your points, however a few need to be discussed further, I will hold a small discussion with my buddies and maybe I will ask you some opinion later.

- Henry