Biezpiena kūka ar balto šokolādi

Pāris nedēļas atpakaļ taisīju ļoti garšīgu kūku.Priekš manis bija mazliet pa saldu, tāpēc klāt man prasījās kaut-kas skābāks. Es pasniedzu ar avenēm, bet jūs varat izvēlēties citas ogas.


Biezpiena kūka ar balto šokolādi


P1018249



Recepte:
2 olas;
75g cukura;
160g 9% biezpiena no " Smiltenes piens" ;
100g 20% krējuma  no " Smiltenes piens" ;
40g kukurūzas cietes
100g baltās šokolādes

Saputot kopā 2 olas un cukuru līdz baltai masai.
Biezpienu izberzt caur sietu un sajaukt kopā ar krējumu līdz viendabīgai masai. Pievienot kukurūzas cieti. Cieti var izmantot arī kartupeļu - nav tik principiālas starpības. Pievienot pusi olu masas un vēlreiz kārtīgi saputot.
Ūdens peldē izkausēt šokolādi un sajaukt kopā ar atlikušo olu masu.
Savienot kopā abas masas un uzmanīgi iecilāt.
Formu (labāk keramisku) iesmērēt ar sviestu, pārkaisīt ar miltiem un saliet mīklu.
Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 min 180 grādos.Kūkai jābūt brūnganai un jāuzceļas.
Kūku vislabāk pasniegt jau atdzisušu.

P1018269


Man bērns ļoti labprāt ēda, jo viņam saldējumu atgādinot!

Receptes autors Irina Čadejeva; http://chadeyka.livejournal.com/148690.html#cutid1

2 komentāri:

girl japan teica...

Beautiful contrast in colors!

Anonīms teica...

Just as the twig is bent, the tree is inclined.