Atcerējos par atkal sen aizmirstu ēdienu - cepelīni. Nu vismaz manā ģimenē sen nav taisīti. Kaut kā sagribējās... Tikai mazliet pārveidoju.
Nu, kam patīk mizot kartupeļus? :))
Ja nu pavisam slinkums, tad var aizvietot kartupeļus ar kartupeļu biezputru no paciņas. Bet, protams, ka garšīgāk ir ar īstiem Ezerkauliņu kartupeļiem.
Recepte:
vārīti Ezerkauliņu kartupeļi
piens;
milti;
ola;
Pildījumam:
brinza vai Feta;
krējums;
ķiploki (man bija krāsnī cepti);
pētersīļi
No kartupeļiem uztaisīt biezputru, bet mazliet biezāku, nekā parasti taisam. Pievienot olu, miltus, sāli/piparus pēc garšas.Visu kopā samaisīt viendabīgā masā.
Pildījumam sieru samīcīt un pievienot mazliet krējuma, lai masa nav tik bieza. Pievienot arī sakapātus ķiplokus un zaļumus.
No kartupeļu biezputras izveido apmēram 1 cm biezus plācenīšus, kuru vidū liek siera masu un veido tādus kā pīrādziņus. Pīrādziņus apviļā miltos un cep uz pannas no abām pusēm līdz brūnai garoziņai.
Es klāt pasniedzu biešu mērci.
To taisa pavisam vienkārši - to pildījumu, kas palika pāri, sajauc ar sarīvētām bietēm. Šai gadījumā man ļoti patika pildījuma biezums, kas ir pateicoties fetas sieram. Un ja jums kur jāiet, tad svaigos ķiplokus aizvietojiet ar krāsnī ceptiem. Krāsnī cepti ķiploki nav tik asi un cepot pazūd specifiskā ķiploku smarža, toties paliek visas garšas īpašības.
Un šo te es atradu ledusskapī :))
Uz manu jautājumu, ko lidmašīna dara ledusskapī, dēls atbildēja, ka lidmašīnīte bija nosūtīta ļoti sarežģītā uzdevumā un kad atgriezās, tai vajadzēja iestiprināties! Tāpēc viņš to esot ielicis ledusskapī, lai tā pati par sevi parūpējās, jo viņam neesot laika!
Tagad es zinu, kurš apēdis visus šokolādes sieriņus!
1 komentārs:
Hei, nu pamatīga kulināre izrādās esi. :) Un par kartupeļiem varu pačukstēt vienu noslēpumu - tos nevajag mizot, miza tos padara veselīgus.. Irēna
Ierakstīt komentāru