Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība - jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo!
Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība - parasti ilgi nestāv!
Dzērveņu čatņi
Recepte:
3 sarkani sīpoli :
500g dzērvenes ;
3ēd.k. medus;
6 ķiploka daiviņas;
100ml dzērveņu sulas ;
sāls pēc garšas;
eļļa apcepšanai
Sīpolus sagriezt gredzenos un apcept eļļā sautējamā katliņā. Kad sīpoli paliek brūni, tiem pievienot sasmalcinātus ķiplokus un cept visu kopā vēl 5 min. Pievienot dzērvenes, medu, dzērveņu sulu (sulu bez cukura), uzvārīt un samazinot uguni sautēt kādas minūtes 30.Kad masa ir sabiezējusi, uguni izslēgt, mazliet atdzesēt un salikt burkās.
Pati purvā negāju ))) Izmantoju veryberry.lv laipnību un ņēmu gan viņu ogas, gan dzērveņu sulu. Sula ir dabīgā un bez cukura. Un dzērvenes man šoreiz bija tā saucamās diždzērvenes - tās ir lielākas un ar baltu vidu. Ļoti skaisti griezumā izskatās! )))
Ļoti garšīgi ar gaļu, sieru, tostiem.
Vēl man ļoti garšo ar ceptu Mocarellas sieru.
Mocarellu sagriež apmēram 1 cm biezos stienīšos, apviļā rīvmaizē, sakultā olā un vēlreiz rīvamaizē un apcep ļoti ātri uz pannas. Pasniedz vēl siltu, kamēr siers iekšā ir mīksts un staipās!
4 komentāri:
Dzērvenes nav īstās!!!
))) Tieši tāpat, kā ir meža zemenes un dārza zemenes, ir arī parastās dzērvenes un diždzērvenes - gan vienas, gan otras ir īstas! Nav no plastmasas! )))
kurā brīdī ir jāliek klāt dzērvenes? receptē tas nav minēts :(
Es atvainojos, tuliņ izlabošu. Parasti liek pēc ķiplokiem, kopā ar sulu un pārējām sastāvdaļām.
Ierakstīt komentāru