Atceraties multenīti par Čipu un Deilu? Tur bija tāds Rokkijs, kas bija traks uz sieru!.
Es arī esmu siera fans :)))
Uzminējāt, kas šodien būs?
Kārtējie siera pīrādziņi, ja!
Radziņi ar sieru.
Apmēram 2,5 gl. miltu izsijāt bļodā un pievienot 1 tējk. dzeramās sodas un 1 tējk. sāls. Sajaukt.
Izkausēt 200g sviesta. Pievienot sviestam 200g krējuma un visu sajaukt. Šo masu pārliet bļodā ar miltiem un iejaukt mīklu, pēc nepieciešamības pievienojot vēl miltus. Mīcīt tik ilgi, kamēr veidojās mīksta mīkla un no viņas var uztaisīt bumbu. Mīklu atstāt atpūsties uz 30 min.
Miklu izrullēt (lai būtu vieglāk, var sadalīt 4-5 daļās) un sagriezt trīstūrīšos. Uz resnāka gala liek pildījumu (man šoreiz bija siers), uzlocīt galiņus un sarullēt. Apsmērēt ar olu un cept cepeškrāsnī līdz garoziņa ir viegli brūna.
Šai mīklai ir ļoti svarīga secība!
Pildījuma var būt jebkāds - āboli, ievārījums, cukurs un kanēlis, šokolāde utt.
2 komentāri:
bet ja mēģināt vispirms katliņā izkausēt sviestu , tam pievienot krējumu un tai pašā katliņā (vai metāla bļodā ) pielikt klāt miltus , tad atkritīs viena lieka trauka mazgāšana un arī viss sviesta-krējuma maisījums tiks izmantots ?
Tur jau tā lieta - nedrīkst!
Nez kāpēc nesanāk! Jau ir mēģināts!
Šeit tieši tā secība ir svarīga!
Ierakstīt komentāru