Tomātu zupa ar zivi

Šo recepti es gribēju vēl vasarā parādīt, bet nekādi nesanāca un tad atkal sezona beidzās. Bet šī recepte ir laba ne tikai vasarā, bet arī kā uzkoda vai recepte "nākamajam rītam"! :))
Recepti atradu šajā grāmatā:

P1012721


Grāmata ir no tēta arhīviem. Es sākumā šo grāmatu atliku, jo receptes tur ir diezgan vienkāršas un ikdienišķas. Tagad gandrīz nešķiros no viņas, jo izrādījās, ka visas šīs ikdienišķās receptes ir visforšākās!

P1012714


Aukstā zupa ar tomātu sulu un zivi.

Recepte:

1l tomātu sulas;
4 ēd.k. smalki sakapātu zaļo lociņu;
1 vārīta ola;
300g zivis;
1/2 garā gurķa;
4 ēd.k.krējuma;
sāls


Zivi var izmantot jebkādu - vārītu, ceptu, kūpinātu, marinētu. Esmu izmēģinājusi gan anšovus , gan kūpinātu sviesta zivi, gan ceptu mencu. Garšīgi ir ar jebkuru! Grāmatā ir rakstīts, ka vara arī ar siļķi - to gan vēl neesmu izmēginajusi.
Zivi vajag iztīrīt no asakām un sagriezt.
Zaļos lokus pārkaisa ar sāli un saberž līdz tiek kļūst mīksti. Olu un gurķus sagriež kubiņos, pievieno lokiem un pārlej ar tomātu sulu. Pievieno zivi, krējumu un visu samaisa. Pēc vajadzības pievieno sāli un pasniedzot pārkaisa ar sakapātām dillēm.

P1011426


Mans padoms - zivis un krējumu pievienot jau šķīvī pasniedzot un nemaisīt, jo krējums dod sulai samaisot tādu ne visai garšīgu krāsu. Bet vislabāk tas izskatās, ja kārto glāzītēs slāņos un tad pārlej ar tomātu sulu. Krējumu pasniedz atsevišķi un tad jau katrs lai pats lemj, pievienot krējumu vai nē, sajaukt vai nejaukt.

P1014908



P1014913

1 komentārs:

Anonīms teica...

My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!